Şi când spun epavă, de fapt vreau să spun că e o ghenă, dar am zis să nu vă rănesc sentimentele.

Serios, Cişmigiul e parcul meu preferat, poate pentru că e plin de istorie, poate pentru că m-au impresionat aşa mult cărţile lui Grigore Băjenaru, poate pentru că mergeam foarte des acolo când eram mic. Cert e că mi-a rămas în suflet şi m-am plimbat pe-acolo ori de câte ori am avut ocazia.

Însă în ultimii ani parcul ăsta s-a degradat tot mai mult. N-a fost lăsat chiar în paragină, dar nici nu mai e mult până acolo. Unii stâlpi de iluminat sunt de cel puţin 25 de ani acolo. Mi-i amintesc eu de când eram copil, dar sigur au prins şi mulţi ani de comunism. Cu toate astea, nu estetica ar fi problema, dacă măcar ar funcţiona. Dar în 3 sferturi din parc e beznă.

Am trecut pe-acolo sâmbăta trecută pe la ora 22:00 şi încercam să-mi amintesc pe unde e aleea asfaltată, că de văzut oricum nu se vedea nimic.

Şi mobilierul învechit, lipsa iluminării sau toaletarea nasoală a copacilor pot fi trecute cu vederea, însă cel mai rău e că parcul a început să pută. Nu-mi dau seama exact de la ce e mirosul ăla. Poate de la lac, poate de la sutele de ciori care şi-au făcut cuib prin copaci şi pe care nu le mai goneşte nimeni de ani buni. Cert e că miroase urât rău. Vii în parc să respiri nişte aer curat şi dai de un miros greu, care te face să vrei să te întorci la gazele de eşapament.

Serios, nu poate face nimeni nimic cu păsările alea? Sunt zone în care pe jos e numai rahat de pasăre (oare tot găinaţ se zice, dacă nu-l fac găinile?), şi dacă n-ai noroc ieşi marcat de acolo. În serile de toamnă trebuie să te strecori ca în Matrix prin Cişmigiu.

Iar chestia asta parcă s-a înrăutăţit în ultimii 2 ani. Nu zic că o fi vina duamnei Firea, dar sper să nu aibă legătură cu vreo Companie pe care a înfiinţat-o ea şi care acum administrează ceva şi pe la parcurile astea. Nu de alta, dar în ritmul ăsta peste 2 ani va trebui intrat direct cu buldozerul în Cişmigiu.

3 comentarii. Leave new

  • Pai cred ca asta se intentioneaza, sa il buldorizeze si acolo sa apara, ultra-central, un nou mall… Nu stiu, cred ca nu se poate atat de simplu, dar la cata „inventivitate” distructiva au astia in program…

    Răspunde
  • Si foarte multi nebuni si o gramada de boschetari, ti-e si frica sa mai mergi singur prin parc… a ajuns Cismigiul sa arate si sa miroasa ca parcul Garii.

    Răspunde
  • Mirosul e de la gainat. Am avut un prieten care statea intr-un apartment care era cu geamurile spre parc si nu putea deschide geamurile din cauza mirosului.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu