Apropo de meniurile de restaurant despre care vorbeam recent, am descoperit o soluţie foarte mişto la City Grill Băneasa. Nu e vreo inovaţie absolută, astfel de meniuri-tabletă au apărut încă de acum 5-7 ani prin afară, însă abia acum e tehnologia suficient de ieftină încât să poată fi folosită la scară largă.

Cei de la City Grill Băneasa (restaurantul e deschis recent, chiar în mall, la etajul 1), au vreo 15 astfel de tablete, pe care le oferă un concierge în momentul în care îi conduce la masă pe clienţi, cu aplicaţiile de meniu deja deschise. Probabil că aplicaţia e folosită şi în alte restaurante din lanţ, dar nu ajung aşa des la City Grill, aşa că nu ştiu. Cert e că arată mult mai bine decât un meniu normal, se deteriorează mai greu şi cred că vând mult mai uşor, pentru că vezi fiecare produs şi te convingi mai repede.

Sistemul are şi opţiunea de a comanda direct din aplicaţie, precum şi posibilitatea de a chema un ospătar din buton, dar acestea nu funcţionau când am fost eu. Ideea e gândită bine, îţi adaugi mâncare şi probabil că la final vezi şi totalul intermediar, ca să ştii exact cât o să te coste, dacă să te mai întinzi la o sticlă de vin sau să te abţii ca să faci economie.

Pe de altă parte, dacă ţi se “strică” un astfel de meniu, ajungi să ai gaură destul de mare în buget, cam cât ar costa să refaci un set de 30 de meniuri pe carton bun. Cred că aici depinde şi de clienţii care se plimbă prin restaurant.