Când mi-a povestit tata acum vreun an de un serial de pe Netflix cu nişte tipi care dau o spargere la Monetăria Statului şi îi îmbracă pe ostatici în aceleaşi costume pe care le aveau şi ei, n-am dat prea mare importanţă subiectului. Tata consumă filme pe bandă rulantă, n-o să pot niciodată să concurez cu el. Unele chestii la care se uită sunt total dubioase, aşa că nici măcar n-am ajuns să citesc mai multe despre serialul ăsta.

6 luni mai târziu a început nebunia, o mulţime de oameni care vorbeau despre „La Casa de Papel”. Cât de tare e, cum să ratezi un aşa film, când apare sezonul următor etc. Am dat play vreo 5 minute, am văzut că e în spaniolă, am decis că nu e de mine.

Alte 6 luni mai târziu, La Casa de Papel era prin recomandările frecvente de pe Facebook, însă ce m-a convins a fost clipul ăsta cu Bella Ciao.

De mult n-am mai făcut un binging atât de frenetic aşa cum a fost cu serialul ăsta. Abia pe la episodul 2 mi-a picat fisa că e acelaşi serial despre care îmi povestea tata acum un an.

Povestea e simplă: o gaşcă de spărgători pregăteşte un jaf, intră în imprimeria naţională şi în loc să fugă repede de acolo, începe să tipărească bani. Totul e condus impecabil de un tip care îi coordonează din afară, iar geniul acestui personaj numit „Profesorul” aproape că te face să ignori faptul că în acelaşi timp serialul e o telenovelă spaniolă cu toate ingredientele clasice: oameni pe care îi tâmpeşte dragostea, complicaţii neverosimile şi replici întârziate de momente de tensiune semi-fake.

De fapt, Antena 3 (cea din Spania, nicio legătură cu aia din România) a produs această mini serie care a avut un super succes în Spania, Netflix a cumpărat drepturile, a tăiat altfel episoadele, a mai adăugat nişte cadre explicative şi l-a lansat la apă. Teoretic era un mare film care spunea o poveste în mai multe părţi, acum că s-a transformat în fenomen internaţional s-a confirmat şi un al 3-lea sezon, produs în întregime de Netflix, dar la care se va implica toată echipa originală.

Tot ce sper eu este să bage şi flashbackuri din viaţa Profesorului, mi s-ar părea mai interesante decât un alt jaf alt aceleiaşi echipe.

Clar vă recomand să-l vedeţi dacă n-aţi avut ocazia până acum, e unul dintre cele mai entertaining seriale de pe Netflix în acest moment. Dacă l-aţi văzut deja, cum vi s-a părut? Vă bucuraţi că va exista şi al 3-lea sezon?

3 comentarii. Leave new

 • Am terminat de putin timp serialul si aceeasi retinere a fost si la mine prima data. Acum aflu pentru prima oară ca o sa mai fie un sezon si parca nu-mi vine sa cred :). Eu il recomand. Un alt serial pe care l-am vazut si mi-a placut este C.B. Strike(HBO)

  Răspunde
 • Adica o telenovela pe baza filmului Inside Man? (https://www.imdb.com/title/tt0454848)
  Cine are timp, are rabdare sa vada seriale.

  Răspunde
 • inca putin si se faceau 2 ani de cand a fost scris articolul…. 2 saptamani de cand am inceput sa ma uit la el si tot atata timp de cand incercam sa-mi amintesc cum naiba se numea filmul facut pe aceeasi idee…. „Inside Man” … mama lui de film.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu