Eram la coadă la Dristor Kebap zilele trecute. N-are importanţă de ce eram acolo, poate că voiam să-mi cumpăr o supă de linte, nu? Nu mi-e ruşine cu ce făceam, până la urmă fiecare trăieşte cu deciziile pe care le ia în viaţă. Iar shaorma fără sosuri oricum e doar carne de pui cu legume, ce poate fi rău în asta?

Deci eram la coadă la shaorma. În faţa mea, alţi intelectuali care voiau o masă rapidă şi bogată în calorii. Glumiţe cu shaormarii, “pune-mi şi mie mai multe şerveţele”, până când unul dintre tipi primeşte pachetul şi îl cântăreşte cu precizia unui cântar elveţian. Şi omul protestează în glumă “ce-aţi mai micşorat shaorma asta, e aproape la jumate!”. 

Evident, shaormarul s-a eschivat doct: “nu, boss, e fix la fel!”

Eu mănânc constant de la Dristor, am unul foarte aproape de casă. Nu des, cel mult de 1-2 ori pe lună, dar ştiu bine gramajele. Şi adevărul e că produsele s-au tot scumpit în ultimele 6 luni. Bagheta pui era 16 lei, apoi s-a făcut 17, zilele trecute am luat-o cu 19 lei. Farfuria mică de pui a ajuns vreo 31 de lei, cu vreo 5 lei mai mult decât anul trecut. Însă problema e că s-au şi micşorat porţiile. E foarte uşor să sesizezi la mână că un sandviş cu fix aceleaşi ingrediente e cu vreo 25-30% mai uşor faţă de acum câteva luni. Mai scump şi mai mic. Prima reacţie ar fi fost să mă plâng şi eu alături de băieţii ăia că ne-au micşorat shaorma.

Pe urmă mi-am dat seama că nu patronii hapsâni sunt cei care au micşorat shaorma, ci Dragnea. Da, da, ai citit bine! Dragnea ţi-a micşorat shaorma, tot el a scumpit-o! Cu creşterea salariului minim pe economie, cu creşterea ROBOR-ului, cu creşterea preţurilor care a fost rezultatul creşterii salariilor, cu situaţia politică incertă care a urcat cursul euro-leu.

Însă băieţii ăia de la coadă de la Dristor Kebap nu vor înţelege toate astea. Nu vor băga în seamă că materia primă s-a scumpit, costurile cu angajaţii sunt mai mari şi euro e mai sus. Pentru ei, shaormarul le-a scumpit şi le-a micşorat produsul. Tot ce văd ei e rezultatul direct din stomac şi la fel ca ei sunt cei mai mulţi oameni cu drept de vot în ţara asta.