in Casual stuff

Auchan deschide un supermarket la subsolul magazinului Bucur Obor

Chiar mă întrebam recent ce se mai întâmplă cu acel spaţiu pe care l-a eliberat McDonald’s acum mai bine de 1 an în magazinul Bucur Obor. Recent am trecut pe acolo şi am văzut că sunt deja montate siglele, însă sunt acoperite, iar în interior se lucrează intens (era şi o uşă deschisă prin care se cărau nişte materiale).

Lucrările sunt destul de avansate, aşa că probabil că magazinul va fi inaugurat în curând. Auzisem că urmează să se deschidă un Auchan în Bucur Obor, însă mi s-a părut că spaţiul eliberat de McDonald’s este prea mic pentru a fi ocupat de un supermarket, apoi m-am gândit că va fi un magazin de proximitate, similar cu cele din benzinăriile Petrom. MyAuchan parcă se numeşte.

Surpriza a venit când am ajuns la o altă intrare din Obor, practic în celălalt capăt, unde erau nişte scări rulante şi o mare siglă Auchan. Se pare că o mare bucată din supermarket este aflată la subsol. Ceea ce e o ştire în sine, habar n-aveam că magazinul Obor are un subsol care este folosit la ceva. Am întrebat-o şi pe mama, care a făcut practică în liceu acolo şi care habar n-avea de un astfel de subsol.

Am înţeles de pe net că ar fi început să folosească acel spaţiu în urmă cu câţiva ani, însă nu-mi dau seama pe unde ar fi alte căi de acces în acel subsol. Pe de altă parte, la ce labirint este acolo, nici nu mă mir că n-am observat nişte scări dosite cine ştie pe unde.

Intrarea Auchan în zonă ar putea fi extrem de interesantă, mai ales că deja era o concurenţă destul de mare. Mega Image are 4 magazine în apropiere (unul în rond, altul vis-a-vis de blocul cu ACR, încă două pe Şoseaua Colentina), Kauflandul este la 2 paşi, iar cel mai mare colector de trafic este supermarketul Carrefour din Veranda Mall. În momentul ăsta bătaia pe oamenii care vin la piaţă se va da între Carrefour şi Auchan, cei care au treabă doar în Bucur Obor cred că sunt deja acontaţi de Auchan.

16 comentarii. Leave new

 • Cum sa nu stii ca are subsol Bucur Obor-ul? De pe vremea lui Ceausescu, de cand eram mic, ma plimbam prin subsol, era si o alimentara unde avea aproape tot timpul marmelada, magiun si alte dulciuri… din astea, comuniste 🙂 Eco, bio, cu mult zahar 😉
  Eh, chiar ma intrebam cand si cum va fi folosit spatiul de la Mc, acum am aflat, dar asta cu subsolul, ca va fi folosit de Auchan, da surpriza.
  Vezi ca trepte catre subsol sunt in magazin, nu mai tin minte exact unde, adica stiu aproximativ, mai ales daca sunt in magazin, dar asa, pe sarite, nu stiu, ca nu am mai fost de ani buni in subsol. Si apoi, daca va fi Auchan, nu stiu daca accesul nu este temporar restrictionat, pana la finalizarea lucrarilor.
  Sa vedem ce va iesi si din asta.

  Răspunde
 • Păi au făcut acele scări rulante la intrarea din spate (de pe străduţa care duce spre hală) şi presupun că e o deschidere mare şi la fostul McDonald’s.
  Acum am altă dilemă, după ce am aflat că există şi un -2, sunt curios dacă au amenajat şi câteva locuri de parcare acolo. Cred că în 2-3 săptămâni îi dau drumul, părea destul de avansată treaba.

  Răspunde
 • Also, mă surprinde mai tare că nu ştie mama de subsol, poate o fi uitat. Că după ’90 sigur n-am intrat niciodată în subsol, aş fi ţinut minte.

  Dar bunicii mei mergeau super des la Obor că locuiau în zonă, ar fi trebuit să ştie şi mama.

  Răspunde
 • Nu stiu nimic de un -2, stiu doar ca exista un -1.
  Da, cu parcarea este o MARE problema acolo, om trai si om vedea daca va fi si o parcare si un -2, desi cred ca se va folosi parcarea din Pasajul Obor – asa am eu un feeling…

  Sigur o fi uitat, sau poate ca nu i-a dat mare importanta; crede-ma, sunt cel putin doua locuri cu scari, in magazin.
  Cand ai timp, plimba-te si mai intreaba, cred ca pe la ceasornicarii din Bucur Obor vei avea mai multe sanse de reusita, sa aflii pe unde-i intrarea… sau pe la o mercerie, ceva de confectii haine…

  Răspunde
 • Interesant cum s-au strâns atâția in zona asta.

  Acum 3-4 ani erau câteva magazine la -1, închise când au început renovarea. Se intra oarecum pe lângă culoarul central, pe stânga.

  Magazinul are parcare subterana, în spate lângă Altex, in dreptul părculețului. Și poate fac cumva legătură cu parcarea de sub piață.

  Răspunde
 • Ai dreptate, este o parcare langa Altex, dar din ce am impresia, este privata, adica rezervata doar angajatilor si anumitor privilegiati.
  Nu am fost niciodata in parcare, recunosc, deci nu-i cunosc calitatea si capacitatea, dar ma indoiesc de faptul ca acolo vor putea parca toti clientii Auchan.

  In fine, sa videm…

  Răspunde
 • Am 34 de ani, si prin 2004-2005 am cumparat mobila de la magazinele comuniste aflate la subsol. Am ridicat mobila cu o dubita coborand in subteran, dar accesul respectiv e doar pentru aprovizionare. Nici gand de parcare, nu e loc.
  Ma tarziu zona a fost inchisa, apoi redeschisa dupa cativa ani cu magazine alimentare, curat, renovat. Au inchis.o iarasi pentru ca nu prea cobora nimeni acolo. Acum au pus semnele Auchan si lucreaza de zor. Poate au si deschis magazinul, nu am mai trecut de 3 saptamani prin Obor.
  Eu nu cred insa ca exista legatura cu fostul spatiu McDonald’s. E prea mare distanta intre ele, iar subsolul acela eu mi.l amintesc destul de mic, nu cred ca ajungea pana sub Mec.
  Parcare zero, poate cea de laha hală, in nici un caz cea din pasaj. Nu ar veni nimeni atata pe jos cu bagajele, mai ales ca trebuie sa iesi la suprafata, nu face nimeni tunel pana acolo.

  Răspunde
 • Salut, magazinul nu se deschide asa repede. Acolo e o problemă de rezolvat. Am inteles ca aparatura de racire este foarte zgomotoasa si deranjează lumea din bloc, se cauta tot felul de solutii (de izolare fonica etc). Asta din ce am auzit prin bloc

  Răspunde
 • Ha! Chiar mă întrebam cât mai durează, văzusem că lucrările erau destul de avansate când am trecut pe acolo.

  Răspunde
 • Sunt mai multe probleme acolo, nu numai zgomotul aparatelor de racire. Magazinul nu a primit autorizatie ISU din cauza numarului de iesiri insuficient si nici autorizatia de functionare nu a iesit inca. Magazinul a fost anuntat oficial la inceputul lui 2017 dar mare minune daca reusesc sa il deschida pana la primavara

  Răspunde
 • Subsolul a fos dintotdeaua a venit odata cu spatiul comercial adica partea de la parter a blocului centru comercial Bucur Obor, e cel mai spectaculos bloc cu spatii comerciale la parter din sector si cred ca din Bucuresti, cei care nu stiu de acest spatiu de la subsol ori nu sunt din Bucuresti ori sunt din alta parte si nu cunosc zona, este foarte intens comercializata!

  Răspunde
 • Suntem in Martie, inca nu e nimic deschis. Stau in zona, ma bucura!

  Răspunde
 • Se aproprie deschiderea, au pus deja sigla Auchan pe clădire.

  Răspunde
 • Utan Ana Maria
  mai 3, 2019 10:43 am

  Ma bucur ca vom avea si un Auchan in zona, chiar este bine-venit!
  Bucur Obor a avut dintotdeauna subsol, stiu asta de cand eram copil, dar si din perioada in care am facut practica in acest magazin.
  Este adevarat, este complicat cu iesirile din subsol, apropos de autorizatii.
  Dar sper sa se deschida in curand!
  Toate bune!

  Răspunde
 • Subsolul a fost folosit la greu in perioada impuscatului, era un mare magazin alimentar, si inca alte raioane. Pana acum cativa ani, “Ontanu a incercat sa mute fortat producatorii din hala veche, aici, si sa ii scoata de la vanzare” O parte au venit de nevoie, dar taxele erau imense. Pe urma s-a blocat totul. Spatiul este imens si e pacat ca ani de zile nu a fost folosit

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu