in Casual stuff

… dar nu ştiam că aşa se numesc.

Să vă explic. Pilsner Urquell a ales săptămâna asta cine va fi primul Tapster din România. „Tapster” e o meserie inventată de cei de la Pilsner Urquell, care au dat numele categoriei pilsner în urmă cu aproape 200 de ani. Un tapster este persoana care serveşte berea în mod perfect, un fel de barman cu certificare primită de la brandul ceh. Iar una dintre caracteristicile halbei perfecte de bere este stratul generos de spumă specific acestei beri.

Păi de ce n-aţi zis aşa de la început? Dacă vorbim de spumă multă, vă mai amintiţi cine a introdus acest concept în România? Cine a educat poporul român că berea bună are spumă de 2 degete? 

Exact! Florin Piersic, în reclamele la Hopfenkönig acum 20 de ani. N-am mai găsit fix spotul ăla cu două degete pe pahar, dar îmi aduc aminte că a intrat în cultura pop a acelor ani vorba. 

Între timp Hopfenkönig a dispărut de pe piaţa din România şi a luat cu ea treaba cu spuma de două degete. Până acum, când avem un tapster certificat. Mă rog, vor fi 4 tapsteri până la urmă şi urmează să-şi ia certificările din Cehia, după un stagiu de pregătire la fabrica din Plzen. Cei 4 tapsteri au fost, practic, finaliştii acestui concurs, care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor etape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu