Una dintre cele mai bune veşti din toamna asta e că la Veranda a început curăţenia printre retaileri. Brandul franţuesc Tati a ieşit, în locul lui se află în pregătire un magazin Decathlon de 1900 de mp. Este primul Decathlon aflat în mijlocul Bucureştiului, celelalte fiind amplasate la periferie (Băneasa, Berceni, Militari, Pallady). Ceea ce se traducea mereu prin “să-mi zici şi mie când mai ajungi pe la Decathlon, că am şi eu ceva de luat de pe acolo”. Şi ai mereu ceva de luat, mai ales atunci când faci sport.

În mod ironic, s-ar putea ca acest magazin să fie cel mai apropiat de depozitul de la Ştefăneşti inaugurat anul trecut, asta după ce se va deschide bucata de autostradă care ajunge în Şoseaua Petricani.

Din ce-am înţeles va exista şi un loc de joacă pentru copii întins pe 600 de mp, ceea ce se adaugă la suprafaţa magazinului dacă nu mă înşel. Bine, la Decathlon oricum e un mare loc de joacă pentru copii pe culoarele centrale.

Iniţial credeam că va fi un magazin mult mai mic, însă cei aproape 2000 de metri pătraţi sunt o dimensiune obişnuită pentru formatul lor de magazin în provincie. Sigur, în Băneasa sunt aproape 4000 de mp, la cel din Pallady tot cam aşa. Deci va fi o jumătate de Decathlon în niciun caz unul “de buzunar”. Deschiderea e anunţată până la finalul anului.

Este doar un prim pas în remodelarea prin care trece Veranda. O altă veste bună e că se lucrează la un magazin Colin’s, un brand ceva mai interesant decât cele de fashion deja existente. Şi acolo erau lucrările în toi.

Un alt nume nou este Miniso, un brand japonez/chinezesc low-cost (e un mix de 2 fondatori) care teoretic concurează cu magazine gen Pepco, dar care mi se pare că are nişte produse mult mai bune. Dacă ar fi să încadrez undeva categoria de produse pe care le vând ar fi “prostioare pentru casă”. Chestii de care nu ştiai că ai nevoie până când nu le vezi pe raft. Tot felul de perne de pluş, căni drăguţe, o serie de periferice de calculator, baterii externe, accesorii gen şepci, căşti audio şi multe altele. Greu de tot ieşi de acolo fără să cumperi ceva. Ce mi s-a părut mişto e că au rafturile perfect aranjate, iar asta face ca produsele să arate bine. Oricum par lucruri de calitate, dar momentan n-am testat ca să pot confirma. De pus pe listă pentru momentele în care vreţi să luaţi un mic cadou şi n-aveţi inspiraţie.

La etajul al 2-lea e un mare şantier, cred că acolo se va deschide şi un World Class care a fost anunţat pentru luna octombrie. În plus, până în primăvară mall-ul se va extinde cu un cinematograf şi cu noi retaileri. Sper să fie grupul Inditex! Însă până atunci, mă mulţumesc cu Decathlonul şi sper la o remodelare a zonei de food court.