Probabil că aţi văzut deja imagini cu inundaţia din Veneţia. Nivelul mării a crescut cu 155 de cm, ceea ce a făcut ca 75% din oraş să fie acoperit de un strat serios de apă. Există şi o explicaţie ştiinţifică: din când în când bat nişte vânturi mai puternice din marea Adriatică şi, împreună cu creşterea obişnuită a nivelului mării, duc la inundarea parţială sau totală. Se pare că aceasta e cea mai nasoală inundaţie din ultimii 10 ani.

Ceea ce m-a uimit a fost că oamenii îşi văd de treabă în continuare, pare că n-au un stres atât de mare din cauza aceste inundaţii. Adică da, îi incomodează puţin, dar nu e vreo mare tragedie.

Am văzut imagini cu magazine de suveniruri deschise, în care vânzătorii îşi aşteptau clienţii (şi culmea, erau turişti care încă se plimbau pe străzi!).

Mai mult, duminică s-a desfăşurat şi maratonul Veneţiei, iar alergătorii pur şi simplu au “alergat” prin 15-20 de cm de apă.

De departe cea mai bizară chestie a fost în acest restaurant în care se servea mâncare de parcă era o zi însorită de vară.

Mă rog, la cât de scumpe or fi chiriile acolo, presupun că patronii ar încerca să facă bani şi în cazul în care vine vreo eră glaciară. Poa’ să vină şi extratereştrii, că unii comercianţi din Veneţia vor continua să stea acolo, în aşteptarea unui profit generos (sigur au bani mulţi ăia de pe alte planete!).

Am fost anul ăsta în Veneţia, am prins atât vreme bună, cât şi o zi cu ploaie şi vânt, mi se pare că nu e de stat dacă n-ai noroc de soare. În plus, totul e mult prea scump, am găsit în Paris locuri mai ieftine şi mai mişto decât în Veneţia.

But hey, măcar mi-au ieşit poze frumoase, ce dacă am dat 4 euro pe un ceai to go la care n-am primit nici măcar zahăr sau miere?

Featured foto via