S-a încheiat Campionatul European, echipa României a ieşit pe locul 4, pierzând finala mică în faţa Olandei.

Cristina Neagu, liderul echipei şi una dintre cele mai bune jucătoare din lume, s-a accidentat grav pe finalul partidei cu Ungaria, aşa că n-a putut juca în semifinale (unde România a pierdut în faţa Rusiei) şi în finala mică.

A fost destul de greu fără Cristina Neagu, dar nu cred că trebuie să justificăm aşa rezultatul. Fetele au fost obosite, au greşit copilăreşte, şi-au pierdut de multe ori concentrarea.

Însă cu toate astea trebuie să privim rezultatul ăsta ca pe un lucru bun. Echipa e deja calificată la Campionatul Mondial din Japonia ce va avea loc în 2019, iar obiectivul iniţial a fost atins. 

Dacă la începutul unei competiţii afirmi că vrei să termini în primele 6, nu te poţi arăta dezamăgit dacă în final eşti pe locul 4. Chiar dacă la un moment dat ai sperat la mai mult, chiar dacă ai visat la medalia de aur. Ok, n-a fost nicio medalie la acest turneu final, însă mi se pare că suntem tot mai aproape. 

România are multe jucătoare de perspectivă, are două jucătoare excelente în poartă şi le va avea mult timp de-acum încolo, atât Yulia Dumanska, cât şi Denisa Dedu sunt super tinere, nu există niciun argument logic pentru care să nu obţinem o performanţă mare în câţiva ani. 

O altă veste bună e că am scăpat de comentariile stupide de la TVR pentru campionatele europene şi mondiale de handbal, Telekom şi Digi au cumpărat împreună drepturile de difuzare pentru următorii 3 ani. Mă cam săturasem să-i ascult pe toţi antrenorii români care ne explicau cât de slab este Ambros Martin şi cum ar trebui să fie un români la cârma naţionalei pentru că handbalistele noastre nu înţeleg limba engleză.

Până la noi meciuri ale naţionalei, revine Liga Campionilor, unde CSM Bucureşti joacă la final de ianuarie cu Gyor în grupele principale. Vă recomand să mergeţi la un meci, mai ales dacă aveţi prichindei, e o experienţă foarte mişto.