Am avut ceva treabă ieri pe Şoseaua de Centură aşa că am testat pentru prima oară noua bucată de autostradă, cea inaugurată săptămâna trecută cu vreo 3 ani întârziere. Era oricum cea mai rapidă variantă până pe Centură din zona Tei.

Sincer să fiu mă aşteptam la un haos generalizat cât e ziua de lungă, însă momentan nu este cazul. Dimineaţa şi seara lucrurile se complică (aşa cum se aştepta toată lumea), însă pe la prânz, când am avut eu treabă prin zonă, am circulat foarte bine.

Din păcate n-am avut inspiraţia să filmez sau să fac măcar o poză, dar nici nu sunt aşa multe de arătat. Vorbim de o bucată de 3 km, cu 3 benzi şi un sens giratoriu care permite accesul atât din Şoseaua Petricani / Fabrica de Glucoză, cât şi din cartierul Andronache.

Mi s-a părut că asfaltul este diferit, parcă mai dens, mai bun. Însă eu mă pricep la asfalt exact cât se pricepe orice alt absolvent de Litere, aşa că n-aş băga mâna în foc că nu vom avea parte de gropi pe toată bucata respectivă anul viitor. 

Ce pot să vă spun clar e că m-am simţit pentru prima oară ca într-un oraş european. Am ieşit direct pe autostradă dintr-o zonă relativ apropiată de centru, apoi am trecut pe lângă depozitele Mega Image şi Decathlon şi am intrat imediat în Şoseaua de Centură. Deci nu numai că îşi îndeplineşte scopul principal – acela de a lega oraşe importante din România, dar porţiunea deschisă e foarte utilă şi pentru a ajunge mai rapid în alte zone din Bucureşti sau din împrejurimi.

Chiar şi pentru a ajunge la aeroportul Otopeni cred că asta devine cea mai rapidă rută pentru oamenii din Colentina – Tei – Baicului, mai ales că scapi de bariera de la Pipera. Şi cine s-a grăbit vreodată la aeroport ştie cum îţi tremură fundul când se văd barierele alea ridicate şi tu te îndrepţi vertiginos spre ele, în taxi.

Cred că şi pentru locuitorii din Cosmopolis este o veste bună noua bucată de autostradă, dacă reuşesc să-şi facă un drum de legătură direct în A3, ar putea să economisească minute bune.

Chiar mă gândeam că această nouă bucată de autostradă mi-ar permite să mă mut undeva prin apropiere de Bucureşti. Nu m-ar deranja să fac 15-20 de minute până în Tei şi de acolo încă 5-10 minute până la birou. Acum rămâne doar să-l conving pe Irinel Columbeanu să-mi vândă vila de la Izvorani.