in Casual stuff

Am avut ceva treabă ieri pe Şoseaua de Centură aşa că am testat pentru prima oară noua bucată de autostradă, cea inaugurată săptămâna trecută cu vreo 3 ani întârziere. Era oricum cea mai rapidă variantă până pe Centură din zona Tei.

Sincer să fiu mă aşteptam la un haos generalizat cât e ziua de lungă, însă momentan nu este cazul. Dimineaţa şi seara lucrurile se complică (aşa cum se aştepta toată lumea), însă pe la prânz, când am avut eu treabă prin zonă, am circulat foarte bine.

Din păcate n-am avut inspiraţia să filmez sau să fac măcar o poză, dar nici nu sunt aşa multe de arătat. Vorbim de o bucată de 3 km, cu 3 benzi şi un sens giratoriu care permite accesul atât din Şoseaua Petricani / Fabrica de Glucoză, cât şi din cartierul Andronache.

Mi s-a părut că asfaltul este diferit, parcă mai dens, mai bun. Însă eu mă pricep la asfalt exact cât se pricepe orice alt absolvent de Litere, aşa că n-aş băga mâna în foc că nu vom avea parte de gropi pe toată bucata respectivă anul viitor. 

Ce pot să vă spun clar e că m-am simţit pentru prima oară ca într-un oraş european. Am ieşit direct pe autostradă dintr-o zonă relativ apropiată de centru, apoi am trecut pe lângă depozitele Mega Image şi Decathlon şi am intrat imediat în Şoseaua de Centură. Deci nu numai că îşi îndeplineşte scopul principal – acela de a lega oraşe importante din România, dar porţiunea deschisă e foarte utilă şi pentru a ajunge mai rapid în alte zone din Bucureşti sau din împrejurimi.

Chiar şi pentru a ajunge la aeroportul Otopeni cred că asta devine cea mai rapidă rută pentru oamenii din Colentina – Tei – Baicului, mai ales că scapi de bariera de la Pipera. Şi cine s-a grăbit vreodată la aeroport ştie cum îţi tremură fundul când se văd barierele alea ridicate şi tu te îndrepţi vertiginos spre ele, în taxi.

Cred că şi pentru locuitorii din Cosmopolis este o veste bună noua bucată de autostradă, dacă reuşesc să-şi facă un drum de legătură direct în A3, ar putea să economisească minute bune.

Chiar mă gândeam că această nouă bucată de autostradă mi-ar permite să mă mut undeva prin apropiere de Bucureşti. Nu m-ar deranja să fac 15-20 de minute până în Tei şi de acolo încă 5-10 minute până la birou. Acum rămâne doar să-l conving pe Irinel Columbeanu să-mi vândă vila de la Izvorani.

5 comentarii. Leave new

 • Înainte de autostradă, Colentina-Otopeni, dimineața – între 40 minute și 1h. după autostradă, în medie, 30 de minute sau mai puțin.

  much win!

  Răspunde
 • Oameni buni eu cred ca voi v-ati teleportat pe alta planeta! Eu lucrez fix in zona de birouri de pe fabrica de glucoza.De cand s-a pus semafor la Mobexpert eate un haos de nedescris.Ieri am batut orice record! Am facut 42 de minute 1 km!!! Da, ati citit bine! La ora 17. In 90% din zi e la fel! Mai dati o tura pe acolo si ne mai auzim

  Răspunde
  • Ok, pentru Fabrica de Glucoză s-au complicat lucrurile, e clar. Dar dacă ai treabă pe Centură e mult mai uşor accesul. La fel şi dacă mergi în Pipera (tot pe autostradă, şi ieşi prin strada Racoviţă).

 • Ciotul ala este bun numai pentru a iesi mai repede din oras.

  In rest, semaforul creste timpii de asteptare pentru toata lumea.

  Acuma si tramvaiul trebuie sa stea extra 3-4 minute acolo in functie de culoarea semaforului.

  Răspunde
 • recordul l-am facut cand a nins , luni seara , pentru 120 de m am facut aproape 40 de minute.

  Am iesit din parcarea firmei pe o intrare , am reintrat pe cealalta , am lasat masina si am luat tramvaiul.

  Merge foarte prost si pe Fabrica de Glucoza care are niste cratere ca dupa bomardament si pe Dimitrie Pompeiu e la fel de prost cu asteptatul datorita giratoriului de la Petricani

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu