Mă plângeam în urmă cu vreo 3 ani de lipsa alimentelor la gramaje mici, făcute pentru studenţi, tineri care locuiesc singuri, oameni care locuiesc cu vegetarieni în casă şi alte categorii defavorizate.

Mi se pare că lucrurile au evoluat în bine de atunci, am tot găsit diverse produse ambalate în cantităţi mici. Cel mai bun exemplu îl reprezintă aceste batoane de pate de ficat, care sunt excepţionale. Nu prin prisma gustului, că nu cred că îşi propune Dulano să facă vreun fois gras, ci prin prisma a cât de practice sunt.

Deschizi un baton, îl pui pe două felii de pâine, apoi bagi restul în frigider. Practic, dintr-un pachet de 130 de grame ajungi să mănânci chiar de 5 ori, ceea ce nu s-ar putea întâmpla niciodată la o conservă sau un baton obişnuit de pate de ficat. Pentru că a doua zi nu mai e bun. Şi nici nu poţi să mănânci pe loc o conservă întreagă.

La fel e şi cu laptele zuzu la cutie mică, de 500 de mililitri, pe care îl găsesc aproape peste tot mai nou.

Am mai văzut la Penny Market o şuncă de pui sau de curcan care avea ambalajul împărţit în două bucăţi, astfel încât nu-l desigilai pe tot de-odată.

Mi-ar plăcea să existe mai multe produse ambalate similar pentru că doar aşa ne putem asigura că scade procentul de alimente care ajung la gunoi.

2 comentarii. Leave new

  • Pateul Ardealul vine cu niste capace rosii speciale care tin pateul in conditii bune cateva zile. Pastrezi capacele alea si le folosesti pentru cele de 100g de la orice firma.

    Răspunde
  • Există oameni care locuiesc cu vegetarieni în casă și nu sunt și ei la rândul lor vegetarieni? Ciudat, eu am auzit că în secta aia e cam ca pe la iehoviști. Mă rog, nu vreau să zic că dacă locuiești cu vegetarieni în casă e musai să stai cu cărți pe piept la gura de metrou ci că trebuie să renunți la carne și să bagi brocoli.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu