O tipă, fata unor diplomaţi de rang mai mic, povesteşte pe Twitter cam care e nivelul de supraveghere de acolo. Şi modul în care se pune problema la vecinii de la Est. Sunt nişte chestii care ai putea crede că-s desprinse din vreun film, însă ce zice tipa asta pare adevărat. Daţi click pe tweet şi citiţi în continuare (sau click aici).

Pe scurt, pentru cei care n-au chef să citească atât, povesteşte cum au apărut nişte detectoare de incendiu în casa lor, fără să ştie nimeni ce-i cu ele (în condiţiile în care mama ei ar fi fost responsabilă cu instalarea unor detectoare de incendiu pentru toţi angajaţii ambasadei). Alt angajat al ambasadei a intrat în casă şi a dat de 4 ruşi care jucau cărţi pe masa din bucătărie.

Altul devenise frustrat de faptul că îşi găsea hainele deranjate mereu de cei care intrau să-i cotrobăie prin lucruri şi a ţipat că ar vrea să facă şi ordine măcar o dată, aşa că a găsit vasele spălate într-o zi. 

Apoi face un scurt istoric al ascensiunii lui Putin la conducerea statului, iar la final sunt o mulţime de resurse despre implicarea ruşilor în politica diverselor ţări, plus multe-multe comentarii. Inclusiv de la un tip care povesteşte despre cazuri din România dinainte de ’90.

Via Andra.