Am intrat aseară pe Youtube şi la secţiunea de recomandări Live aveam un stream de la canalul Space&Universe care transmitea o înregistrare a unei lansări de Falcon Heavy de acum câteva zile (apropo, specialiştii de la SpaceX au reuşit să aterizeze controlat toate cele 3 rachete folosite pentru propulsarea lui Falcon Heavy). Aici prima discuţie ar fi de ce îţi permite Youtube să dai impresia că un anumit eveniment este live, e o formă de fake news şi asta. Eu în primele minute am crezut că e chiar lansarea live, nefiind la curent cu fiecare dată de lansare a rachetelor.

În paralel tocmai se difuza Prohodul în direct de la Mânăstirea Putna (care are şi canal de Yotube din câte se pare). Religia şi tehnologia, braţ la braţ, în live-urile de Youtube. Puţin mai la dreapta un băiat vorbea despre jocuri. Probabil că făcea o grămadă de bani în momentul respectiv, similar cu ce strângea BOR doar la evenimentul de la Putna.

Suntem în punctul în care tehnologia a ajuns atât de departe încât putem vedea în timp real mari evenimente transmise prin lume (lansarea rachetei putea foarte bine să fie şi live), iar apoi putem intra pe Netflix să vedem un documentar despre nişte oameni care consideră că Pământul este plat. Behind the curve se cheamă şi te face să te întrebi dacă nu cumva oamenii ăştia sunt actori şi fac umor. Dar nu, ei sunt doar puţin duşi cu capul.

Deci avem oameni care trimit rachete în spaţiu, alţii care repetă anual nişte ritualuri religioase şi alţii care consideră că trăim într-o simulare sau într-un terrariu similar cu ce se întâmplă în jocul Westworld.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu