in Filme

Am fost zilele trecute la Avengers: Endgame ca să-mi închei conturile cu cea mai lungă relaţie cinematografică pe care am avut-o până acum. De 11 ani urmăresc filmele Marvel şi, fără să mă consider mare fan, am apreciat multe dintre bucăţile acestei ţesături migăloase. Uneori am mai sărit bucăţi din poveste, prin Black Panther şi Captain Marvel nici n-am vrut să trec, Guardians of the Galaxy nu prea mi-a plăcut (primul, că la al doilea nici nu m-am obosit să mă uit).

Ceea ce m-a transformat în prietenul ăla care întreabă în timpul filmului „dar ăsta cine e, şi cum a ajuns aici?”.

Însă indiferent dacă vă atrag sau nu filmele cu supereroi, dacă aţi văzut sau nu ceva din acest univers Marvel, trebuie să apreciaţi ce au realizat oamenii ăştia în ultimii mai bine de 11 ani. E o muncă ce se întinde pe câteva decenii (dacă ne gândim la benzile desenate de la care a pornit totul), dar vorbim de cel puţin 15 pentru cele 22 de filme apărute până acum.

Din punctul ăsta de vedere cred că e cea mai interesantă poveste din istoria cinematografiei, un serial alcătuit din filme de 2-3 ore fiecare, lansate de câteva ori pe an, toate legate între ele de la un anumit punct încolo, toate interdependente şi independente în acelaşi timp. O poveste care a generat zeci (poate sute) de miliarde din vânzări şi marketing şi va mai genera încă 15-20 de ani de-acum încolo. Toţi puştii pe care îi vedeţi acum entuziasmaţi de Avengers: Endgame vor continua să consume mulţi ani de-acum încolo alte filme din universul Marvel, chiar dacă acest fir epic s-a încheiat, iar unele personaje au dispărut (fără detalii, că nu vreau să dau spoilere).

Cât despre Endgame, am zis-o şi pe Facebook, mi s-a părut că e fix o bătălie epică similară cu cea din Game of Thrones, doar că asta a fost precedată de alte 2 ore de film în care s-au întâmplat.. chestii. Pe alocuri m-a obosit, acele 3 ore anunţate au fost extrem de intimidante, iar per total mi se pare că m-a ţinut conectat mult mai puţin decât precedentul film. Însă măcar am avut parte de încheiere.

Foto via

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu