The Empty Shop este o iniţiativă lansată anul trecut de Promenada. Acum a ajuns la a doua ediţie, după ce în 2018 au fost depăşite toate aşteptările organizatorilor.

Ce e The Empty Shop? E un magazin gol, în care nu te duci să cumperi, ci să donezi haine. Hainele sunt spălate, sortate şi trimise la familiile nevoiaşe.

#1 Alegi hainele pe care nu le mai porți, dar care se află într-o stare bună.
#2 Le aduci in Promenada, nivelul 1, și ne ajuți să umplem rafturile.

Noi le sortăm, le curățăm și le împrospătăm. Iar la final, le donăm familiilor nevoiașe și copiilor din zone cu risc de abandon școlar, împreună cu OMO Romania, CoccolinoRomania și Crucea Rosie Romana.

Sigur aveţi haine pe care nu le mai purtaţi, faceţi weekendul ăsta curăţenie prin dulap şi duceţi hainele alea. E un prilej foarte bun, mai ales că Empty Shop e deschis toată ziua şi mai aveţi la dispoziţie 2 zile pline. Cred că de-asta a şi funcţionat conceptul, e complicat cu donaţiile de haine, cel puţin în Bucureşti. Containerele alea de prin oraş sunt o glumă, iar evenimentele de donare ţin puţin (spre deosebire de ăsta, care s-a întins pe parcursul a vreo 3 săptămâni) şi sunt slab mediatizate.