Un deputat de la USR a dat o declaraţie tembelă. Tudor Pop este numele lui şi gogomănia pe care a scris-o e următoarea:

Mulţumim, dar de data asta nu o să ne facă agenda politică nici industria tutunului, nici direct, nici prin interpuşi, nici influencerii, nici artiştii, nici alegătorii.

Ce-a titrat presa? 

USR vrea interzicerea fumatului în parcuri şi maşini în care se află minori”. Am mai văzut şi nişte chestii de genul “USR nu mai ţine cont de ce vor alegătorii” şi alte mizerii, dar nu le mai găsesc.

În schimb, “Un deputat de la UDMR elimină proba de română pentru elevii maghiari“. Sesizaţi nuanţa? Deci nu UDMR vrea să facă şi să dreagă, ci un deputat.

Ce vreau să subliniez cu asta e că unul sau doi oameni din USR nu sunt reprezentativi pentru tot partidul.

Am văzut deja pe Facebook fumători care ameninţă că rup prietenia cu acest nou partid. Şi asta doar din pricina unei declaraţii. La fel cum am văzut şi oameni care au zis că nu le mai place USR după ce Dragoş Pîslaru s-a dus la Antena 3 în emisie.

Oameni buni, partidul ăsta abia s-a format! Cei mai mulţi membri nu sunt politicieni, probabil că nici n-au apucat să facă prea multe traininguri de comunicare. De cele mai multe ori spun ce le trece prin cap. E normal să o dea în bară uneori, la fel cum e foarte normal ca noi să îi taxăm pentru asta.

Faptul că ne bagă în seamă, că ţin cont de feedback şi cer scuze publicului este excelent. E un exerciţiu de democraţie pe care nu-mi amintesc să-l fi avut până acum. 

Gândiţi-vă doar la cum a reacţionat Cătălin Rădulescu după ce a dat declaraţiile cu mitralierele sau alea cu milioanele de oameni care ieşeau să calce în picioare protestatarii din Piaţa Victoriei. Exact, l-a durut în fund de reacţiile oamenilor.

Pe lângă asta, trebuie să înţelegem că USR+ nu e un partid de super-eroi, de oameni aleşi pe sprânceană de cineva. Oricine s-a putut înscrie în USR+, aşa că, inevitabil, s-au nimerit şi pe acolo diverşi cetăţeni care nu sunt neapărat cei mai smart, cei mai rezonabili oameni sau cei mai cinstiţi.

Vă spun asta ca să nu aveţi vreun şoc peste vreo câţiva ani, dacă se va afla de vreun corupt prin USR. Nu prea ai cum să-i filtrezi la sânge, doar timpul va dovedi. 

Însă nu înseamnă că USR e la fel ca toate celelalte partide. Nu este, în primul rând pentru că abia s-a format. E un partid nou, format preponderent din oameni fără experienţă politică, aşa că, cel puţin din punctul ăsta de vedere, nu e la fel. E mai bun? O să ne dăm seama pe parcurs.

Cert e că avem parte de un partid viu, atent la nevoile oamenilor, dar care mai trebuie să se maturizeze. În timp, vor dispărea şi declaraţiile precum cea de la începutul articolului.