Liverpool a jucat ieri ultimul meci din presezon, o victorie contra lui Lyon, 3-1.

A fost ultimul meci înainte de Community Shield, meciul de supercupă a Angliei (pe care Liverpool îl va juca contra lui Manchester City – cetăţenii au luat cupa şi campionatul, astfel că echipa de pe locul 2 ajunge să fie adversara din supercupă, ca să se joace totuşi un meci).

N-am văzut toate meciurile din presezonul lui Liverpool, asta pentru că m-am uitat la meciul cu Borrusia Dortmund şi n-am recunoscut deloc echipa. O diferenţă uriaşă între spiritul echipei care o demola pe Barcelona în urmă cu câteva luni şi cea care juca acum contra nemţilor. Altă echipă faţă de cea care demola cu 5-0 pe Napoli anul trecut, tot într-un meci amical.

Nu sunt încă îngrijorat, însă mă aşteptam la cel puţin un transfer. Un jucător creativ la mijloc, un fundaş stânga sau un atacant de valoare. Avem multe soluţii tinere, de la Hoever, Larouci până la Ryan Kent, Harry Wilson şi Brewster. Sunt băieţii ăştia nişte soluţii reale pentru meciurile grele din Premier League? Habar n-am. O să ne dăm seama abia după primele etape, însă eu n-aş fi vrut ca Jurgen Klopp să-şi asume astfel de riscuri. 

Nu sunt din categoria fanilor care au încredere oarbă în german, o mai dă şi el în bară, chiar dacă a reuşit să ne aducă al 6-lea trofeu UCL. Sturridge şi Alberto Moreno nu erau decât nişte jucători de lot, însă echipa trebuie să se întărească dacă vrea să concureze cu City în mod real. Guardiola poate să joace cu două echipe diferite în Premier League şi UCL, fără să scadă valoarea prea mult, însă la Liverpool s-a văzut ce s-a întâmplat când au lipsit Salah, Mane şi Firmino. 0-3 cu Napoli, fără drept de apel.

De luat în calcul şi oboseala psihică a câtorva jucători super importanţi. Salah şi Mane au fost la Cupa Africii, Fimino şi Alisson au fost la Copa America, au avut mai multe meciuri oficiale decât colegii lor. Sper să nu ne afecteze chestia asta.

În plus, echipa mi s-a părut destul de apatică, a intervenit relaxarea aia după câştigarea unui trofeu. Sper să fie doar o chestie legată de presezon şi să începem în forţă, cu Supercupa Europei şi cu Community Shield, însă asta ar însemna să le învingem pe City şi Chelsea în decurs de numai câteva zile. Dacă reuşim, ar putea să fie anunţul clar al unui sezon bun. Dacă nu, e posibil să suferim cel puţin în prima parte a campionatului.

2 comentarii. Leave new

  • teoretic rezultatele nu au fost afectate doar de lipsa jucatorilor importanti ci si de faptul ca in zilele cu meci J.Kloop a tinut 2 antrenamente (de aici apatia observata de multi). Cred ca scopul lui nu a fost neaparat sa castige acele meciuri, ci sa isi obisnuiasca jucatorii cu oboseala (banuiesc ca si fizica si mentala, din moment ce nu e usor sa pierzi un meci cand stii ca nu mai poti).
    Multi dintre fanii lui Liverpool sunt dejamagiti ca nu s-a intamplat inca un transfer. Eu ma asteptam minim la un fundas stanga (si in afara de jucatorul care s-a dus la Bornemouth nu am auzit alte zvonuri). Din cate stiu sunt probleme si nu numarul jucatorilor non home grown in lot (trebuie ca unul din cei non home grown sa plece ca sa fie cumparat altul)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu