in Teatru

Azi se pun în vânzare biletele la FNT 2019. Ce e de văzut.

A 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru are loc anul acesta între 18 și 27 octombrie, iar biletele se pun în vânzare astăzi, 20 septembrie, la ora 12:00.

În fiecare an e mare bătaie pe biletele din FNT, aşa că vă recomand să vă grăbiţi dacă vreţi să prindeţi ceva. Ca principiu, eu încerc să văd mai mult spectacole din afara Bucureştiului în cadrul FNT, pentru că pe celelalte oricum ajung să le văd mai devreme sau mai târziu dar e mai greu să mergi la Cluj, Craiova sau Timişoara doar pentru o seară la teatru.

Ce aş vrea să văd

Chiritza în concert – un spectacol semnat de Ada Milea, pus în scenă la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. În ultimii ani Ada Milea a făcut o treabă excelentă la Cluj, atât cu Insula, cât şi cu Apolodor. Ar trebui să fie haios şi spectacolul ăsta. Se joacă duminică, 27 octombrie, de la 18:00 şi de la 21:00.

Before Breakfast – tot aud de la prietenii brăileni numai cuvinte de laudă despre ce se întâmplă la Teatrul „Maria Filotti”, aşa că vreau să văd spectacolul ăsta, care ar trebui să fie cea mai bună producţie a lor din ultima vreme. E pe 21 octombrie la unteatru.

Evgheni Oneghin – probabil highlightul festivalului, ruşii de la Eifman Ballet din Sankt-Petersburg, care vin cu un spectacol care e undeva între balet şi dans contemporan, cu muzica ce alternează între rock şi Ceaikovski. Se joacă pe 25 octombrie.

III. Richard şi Richard al III-lea – e şi asta o premieră, două spectacole în regia lui Andrei Şerban, unul la Budapesta, altul la Bucureşti. Cel de la Bulandra se joacă pe 20 octombrie, urmat de spectacolul din Ungaria, pe 22 octombrie. 

Ce vă mai recomand

Pădurea Spânzuraţilor – spectacolul lui Radu Afrim, pus pe scena mare a TNB-ului. O super producţie cu o mulţime de actori foarte buni. L-am văzut la începutul anului şi mi-a plăcut foarte mult, aş vrea să-l mai văd o dată, însă o să merg în afara FNT, sigur se mai joacă. E un spectacol greu, cu o puternică încărcătură emoţională, durează şi mult, 3 ore şi jumătate cu pauză, aşa că mergeţi odihniţi. E pe 23 octombrie.

Moş Nichifor – face parte din seria de spectacole puse în scenă de Alexandru Dabija la teatrul ACT, un proiect creat împreună cu Marcel Iureş cu scopul de a readuce la suprafaţă poveştile lui Ion Creangă.

Evident, sunt şi alte spectacole interesante, astea mi-au atras mie atenţia. Dacă aveţi alte recomandări, shoot.

Biletele se pot cumpăra de aici.

5 comentarii. Leave new

 • Poti recomanda, te rog, un Caragiale bun – chiar si in afara FNT?

  Răspunde
 • La TNB, la Padurea Spanzuratilor, biletele sunt cam scumpe. Cel mai ieftin e 70 de lei.

  Răspunde
  • Sunt 30 de actori pe scenă sau chiar mai mulţi, o ditamai producţia, în cel mai mare teatru din România. E 15 euro un bilet. Cât ar trebui să fie? 1 euro?

 • Biletele sunt cam scumpe pentru întreg festivalul, din ce am văzut eu la prânz și comparat cu teatrele unde se joacă (cel puțin din București). 🙂 La Pădurea Spânzuraților eu am avut loc în margine și a fost cam sec, biletul a fost cam 40 și ceva de lei, dar na, cred că totuși merită banii ăia în plus pentru loc mai bun. La Richard încerc să ajung din iunie, l-au tot amânat în câteva reprezentații, am luat azi bilete, dar la teatrul unde se joacă de obicei, nu în cadrul festivalului.

  Răspunde
 • E T.N.B., frate, nu teatrul din Tandarei. Crezi ca la The Royal Shakespeare Company sau Royal National Theatre din Londra biletele sunt ieftine?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu