Nu mi-a venit să cred când am auzit că s-a închis vechea hală Obor din cauza neregulilor alimentare. Vă spun, a fost un real şoc să descopăr că alimentele de acolo nu erau depozitate în condiţii salubre. Ce-o să se aleagă de lumea asta dacă până şi la hala Obor sunt probleme?

Glumesc.

Locul e o mizerie, am spus-o încă de acum 4-5 ani că ar trebui închis totul şi refăcut din temelii. Vorbim de o hală construită în anii ’50, asupra căreia nu cred că s-a intervenit foarte mult de-atunci. Ah, s-a mai dat o zugrăveală, s-a mai schimbat mozaicul când a venit altă conducere comunistă, dar cam atât.

Eu n-am mai intrat acolo din 2015, deşi trec săptămânal pe la piaţă, pur şi simplu nu-mi doream să am flashbackuri din copilărie. 

Am înţeles de la un prieten că etajul s-ar mai fi renovat puţin şi că închiriau spaţii pentru tot felul de afaceri, inclusiv unele de street food, dar cum să poţi funcţiona acolo dacă restul clădirii n-a mai fost renovată de pe vremea lui Dej? (şi nici măcar nu e vreo glumă aici)

Momentan e închisă pentru 6 luni, timp în care ar trebui să se facă nişte lucrări. Dar vine iarna, cele 6 luni vor fi octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie. În cel puţin 3 din ele n-o să se facă mai nimic din cauză de vreme rea, de sărbători, de concedii şi tot aşa. În octombrie abia se tocmesc meseriaşii, noiembrie e cu Black Friday, rămâne să dea o vopsea în martie şi gata.

Însă ce se va întâmpla cu afacerile care existau acolo? Bine-prost, mergeau. 6 luni de pauză probabil că vor reprezenta lovitura fatală. Şi-atunci nu mai bine o închizi 2-3 ani şi o renovezi cum trebuie? Sau o demolezi şi faci nişte blocuri, aşa cum am auzit că se vorbeşte pe la colţuri?

Sunt pentru păstrarea monumentelor de arhitectură, a tuturor spaţiilor care ne conectează cu trecutul acestui brav popor, dar nu aşa. Nu când „momumentele” sunt, de fapt, nişte focare de infecţie, nişte pericole pentru sănătatea publică.

2 comentarii. Leave new

  • dude, 3 ani ca sa renovezi o hala?! Pai atunci de ce ne mai miram ca o autostrada e terminata in 20 de ani?!

    Hala Obor cred ca este cea mai mizerabila din toata tara si mereu colcaia de dubiosi care vindeu produse alterate sau pastrate aiurea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu