Atât Telekom, cât şi Discovery au anuţat că începând cu 1 ianuarie 2020, programele grupui Discovery (Eurosport 1 şi 2, Animal Planet, Discovery şi Food Network) nu vor mai fi disponibile în oferta operatorului de cablu.

Telekom a anunţat deja că urmează să le înlocuiască cu Euronews, National Geographic, Look Sport 2 şi 3, Viasat şi altele. Cei de la Telekom invocă un “studiu” pe care l-au făcut, în timp ce Discovery s-a limitat să le transmită telespectatorilor Eurosport că meciurile din Premier League “s-ar putea să nu mai fie disponibile de la 1 ianuarie abonaţilor Telekom”.

Impresia mea e că Discovery ar vrea să se ajungă la un acord, în timp ce Telekom a pus piciorul în prag şi n-a vrut să dea suficienţi bani.

Singura miză reală ţine de canalele Eurosport, pentru că nu sunt atât de mulţi oameni care să plângă după Discovery (s-a mai întâmplat scenariul ăsta şi pe RDS în urmă cu câţiva ani).

Eu am atât abonament la Telekom, cât şi la RDS, aşa că nu sunt foarte afectat. Din păcate, oferta TV de la Telekom a scăzut tot mai mult, iar serviciile sunt tot mai proaste. În urmă cu câteva luni mi-a expirat oferta cu pachetul HBO inclus (culmea, concomitent cu momentul în care a crescut preţul!) şi zile întregi n-am reuşit să prelungesc pe bani acel pachet, astfel încât mi-am făcut abonament individual la HBO Go. Sigur, nu mai am şi canalele HBO, iar alea erau printre puţinele lucruri bune pe abonamentul ăla TV.

Al doilea lucru bun ţine de canalele Eurosport 360 care sunt doar pe Telekom, şi care transmit până la 8 meciuri de tenis în paralel la Australian Open şi Roland Garros, fără comentariu. În plus, canalele respective sunt disponibile şi online, în aplicaţia Telekom TV.

Dacă dispar astea, efectiv nu mai am niciun motiv să păstrez abonamentul la Telekom, abia aştept să văd ce distracţie o să fie cu rezilierea.