in Casual stuff

Am trecut zilele astea pe la Universitate şi am observat că pe strada Ion Ghica (cea cu Biserica Rusă şi Cinema Pro) s-a stricat asfaltul pe mai multe bucăţi.

Nu ştiu exact când s-a asfaltat acolo ultima oară, dar tind să cred că n-au trecut mai mult de 2-3 ani. Am scris postarea asta în 2018, când presupun că au fost gata lucrările.

Iar acum, după o iarnă care, practic, n-a existat, s-au format gropi mari. Asfaltul ăla din primul strat s-a fărâmiţat la un trafic destul de lejer. Strada respectivă nu e vreun mare bulevard, nu are maşini care staţionează ore întregi în cozi, e o bucată de drum pe care trec nişte maşini. Nu foarte mari, că nu prea e loc pentru chestii de mare tonaj.

Şi cu toate astea…

Cât de prost să fie asfaltul ăla? Ca să nu mai spun că în poză apare şi un spaţiu gol, acoperit de nişte pământ, din care iese un furtun ce pare să fie plasat la întâmplare. Presupun că acolo trebuia să fie şi un copac, dar nu e.

2 comentarii. Leave new

 • Din ce văd eu în poză este un mix de probleme:
  1. Stratul de uzură este prea subțire (trebuie să fie minim 4 cm și acolo nici gând de așa ceva).
  2. Sunt zone dezanrobate pe lângă gropi. Asta indică ori lipsă de bitum ori ceva probleme la rețeta de mixtură asfaltică.

  Pe scurt au făcut o treabă de căcat!:)

  Răspunde
 • Aceleași probleme sunt și pe Sebastian unde s-a asfaltat acum câteva luni. Stratul de uzură a dispărut pe diferite porțiuni, mai mici sau mai mari.
  Acum după reasfaltare sunt mai multe gropi decât erau înainte, unde stratul acela de uzură era de cel puțin două ori mai mare ca acum.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu