Singura chestie cât de cât bună din toată povestea asta cu virusul mondial e că va reprezenta un reset socio-cultural şi pentru generaţia Z.

Vorbim despre o generaţie care se întâlneşte pentru prima oară în viaţă cu lipsuri majore. Puştii ăştia n-au trăit până acum o situaţie în care să nu găsească o întreagă categorie alimentară zile întregi. Cum se întâmplă cu puiul în anumite magazine, de exemplu. Nu s-au întâlnit cu noţiunea de cozi la magazine decât în poveştile părinţilor şi ale bunicilor. 

N-au fost obligaţi să stea în casă cu zilele. S-au născut într-un moment în care erau deja mii de cafenele, mall-uri, cluburi şi tot felul de modalităţi de petrecere a timpului liber. Pur şi simplu nu există o altfel de viaţă pentru ei. Atenţie! Generalizez, dar asta nu înseamnă că e universal valabil. Există, evident, şi excepţii.

Şi n-o să spun că Millenials şi generaţiile anterioare sunt mult mai pregătite pentru situaţia actuală, nu despre asta e vorba în articolul ăsta.

Ci pur şi simplu se deschide o nouă perspectivă pentru o întreagă categorie de vârstă. După episodul ăsta, oricând ar trece el, generaţia Z va avea alte repere. Vor lua în calcul drept posibilă şi varianta în care nu poţi să mai ieşi nici în club, nici la o cafenea, nici la teatru, nici la film, şi pe lângă toate astea să nu găseşti nici mâncarea favorită în supermarket. „Cel mai rău” va avea un nou punct maxim şi pentru ei.

M-au luat pe mine toate poftele zilele astea, şi nu m-a crescut mama nici cu burger, nici cu shaorma, nici cu pizza (ok, poate pizza de casă). Dar pentru cineva care pur şi simplu nu ştie că există şi varianta asta?

Nu ştiu dacă vor ieşi mai înţelepţi. Nu ştiu dacă vor ajunge să aprecieze mai mult ceea ce au, dar sper să se întâmple asta măcar cu o parte din ei.

La fel cum sper că va fi o trezire la realitate şi criza ce va să vină. Să nu mai avem oameni care să spună că ei nu se dau jos din pat pentru mai puţin de 1000 de euro pe joburi care nu produc atâţia bani. Să nu mai avem oameni care cer un salariu luând în calcul cât au ei de spart 3 seri pe săptămână în Control.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu