Zilele astea am revăzut Naşul I şi II, probabil pentru a 20-a oară. Am făcut din asta o tradiţie de Crăciun/Revelion, dar având în vedere contextul mondial, m-am gândit că pot să-l mai bag o dată, chiar dacă au trecut doar 4 luni de la ultima vizionare. Chiar dacă l-am văzut de atâtea ori, inclusiv într-o variantă cu voice over de la Coppola care dă tot felul de detalii legate de producţie şi context, tot descopăr noi amănunte la fiecare vizionare.

Dacă nu l-aţi văzut până acum, sau a trecut mult timp de la vizionare, puteţi vedea partea I pe Netflix. Partea a doua era şi pe HBO, şi pe Netflix la un moment dat, acum nu mai e decât pe Amazon Prime Video, cu menţiunea că acolo n-au şi titrare în română. Partea a III-a nu-mi place aşa mult, motiv pentru care nici n-am văzut-o decât de 3-4 ori.

Însă revenind la partea a II-a, am văzut recent că vila în care s-a filmat mare parte din acţiune s-a pus la vânzare. E pe lacul Tahoe, la limita dintre Nevada şi California, destul de aproape de Sacramento. Poate că vă amintiţi cum la finalul părţii I, familia Corleone îşi mută operaţiunile în Nevada, cumpără nişte hoteluri din Las Vegas şi începe să facă bani acolo, iar partea a doua începe cu o mare petrecere la vila asta de pe lacul Tahoe. Care aveam impresia că e în apropiere de Las Vegas, doar că nu e deloc. Sunt vreo 750 de km distanţă, ceea ce mă face să mă întreb de ce ai vrea să-ţi iei o casă tocmai acolo dacă „jobul” tău ţine de cazinouri, droguri şi gambling.

În altă ordine de idei, casa e disponibilă pentru modesta sumă de 5,5 milioane de dolari, ceea ce mi se pare chiar un chilipir pentru ceea ce oferă: teren de tenis, piscină, lake house şi multe altele.

A fost construită în 1938 de 300 de muncitori iar totul a durat doar 29 de zile. Industriaşul care a comandat-o se numea Henry J. Kaiser şi a construit, printre altele, Hoover Dam.

Interesant e că au mai fost ştiri despre casa asta şi în 2018, dar atunci costa doar 3.7 milioane de dolari.

Dacă vă bate gândul să o cumpăraţi, vă rog să folosiţi acest link afiliat. Mulţumesc.

Şi dacă tot suntem aici, e disponibilă şi casa din Godfather I, în care Tom Hagen ia masa cu şeful de studio care nu voia să-i dea lui Johhny Fontaine rolul (presupun că ştiţi cum Mario Puzo s-a inspirat din realitate, mai exact din situaţia lui Frank Sinatra, pentru bucata asta, nu?). E celebra scenă cu capul de cal tăiat în patul şefului de studio.

Casa aia poate fi închiriată pentru 600.000 de dolari pe lună. Se pare că acolo au avut luna de miere JFK şi Jackie, are 29 de băi, 19 dormitoare şi multe alte camere inutile.

2 comentarii. Leave new

  • Link de afiliere pentru inchirierea casei din Godfather I nu pui? 🙂 Oricum, o sa ma gandesc bine daca o inchiriez ca sa imi petrec concediul acolo, fata de palatul printului Salina din „Ghepardul” pare o cocioaba amarata 🙂
    Am revazut seria Godfather recent, cred ca a redifuzat-o TNT daca nu gresesc, zilele acestea. Ca tot vorbim de italieni, iti recomand cartea „Ziua de pe urma” de Salvatore Satta. Tot despre o lume care se prabuseste, se schimba, la fel ca in „Ghepardul” doar ca e vorba de Sardinia, nu Sicilia. Tot neterminata si cu un autor care nu a apucat sa vada succesul cartii, mergand intr-o lume mai buna….

    Răspunde
  • Nu „merge” link-ul 😀 😛

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu