Am ajuns weekendul trecut la terasa Popas Nostalgia, când toată lumea era la mare sau la munte, în cozile uriaşe post-izolare.

Nostalgia e un brand de petreceri începute acum 2-3 ani, nu mai ştiu exact dacă la Untold sau la Interbelic bar de lângă Centrul Vechi. Cert este că s-au tot extins, au făcut câteva petreceri la Romexpo, iar dacă nu venea pandemia probabil că ar fi strâns şi un stadion întreg cu oameni care să asculte 3 SudEst şi Andre.

Următorul pas firesc era un bar sau o terasă, un spaţiu în care să se adune toată comunitatea formată în jurul acestor petreceri şi chestia asta s-a întâmplat imediat ce a fost legal.

Terasa Nostalgia e pe strada Tuzla, în cartierul Tei, pe un teren care cred că era neamenajat până acum. E fix lângă fostul club Bamboo, în apropiere de complexul studenţesc Tei. Terasa în sine e jos, la nivelul lacului, deci cobori „dealul” de la nivelul şoselei ca să ajungi acolo. 

Spaţiul e foarte mare, numai bun pentru regulile de distanţare socială şi e amenajat asemănător cu terasa de la Grădina Eden. Tot acelaşi vibe, tot acelaşi stil de a comanda băutură, nişte foodtruck-uri parcate pe acolo (Camionetta şi Furgonetta Fresh Chefs).

Când am ajuns eu era destul de pustiu, populat mai mult cu familii cu copii şi tineri plictisiţi, însă odată cu lăsarea serii s-a mai animat.

Cu parcarea e o problemă, nu prea aveţi unde să lăsaţi maşina, zona oricum e ocupată de maşinile oamenilor care stau prin blocurile din zonă, aşa că ar fi de preferat să mergeţi cu un Uber. Eu am prins un loc decent de data asta, însă data viitoare o să merg pe jos, că ajung în vreo 20 de minute pe jos.

Preţurile sunt măricele pentru zona respectivă. Adică sunt preţuri de centru, 8 lei o apă plată sau un suc, 16-17 lei o limonadă. Pizza e vreo 30-35 de lei, în funcţie de ce alegeţi. Furgonetta Fresh nu era deschisă când am fost, aşa că habar n-am ce vând şi la ce preţuri.

Ce m-a surprins e că, în afară de câteva piese de mobilier comunist şi un video game de sală de jocuri, nu erau prea multe chestii „nostalgice”. Nici măcar muzica nu era adaptată specificului. Ceea ce dădea mai mult un vibe de Eden aflat mult mai aproape de casă. 

Nu zic că e rău, doar că nu e pe brief.

Din punct de vedere al siguranţei sanitare, am văzut la fiecare bar geluri cu dezinfectant. În afară de asta mai nimic. Băile sunt amenajate undeva sus, cum urci acel deal de la intrare şi am văzut câteva zeci de toalete. Nu sunt chiar ca alea de concert, dar nici nu sunt nişte băi în toată regula. 

Până pe 20 iunie intrarea e liberă, după această dată urmează să taxeze 10 lei pentru orice adult intrat acolo după ora 18:00. N-am înţeles exact care e ideea cu taxa de intrare, că nu pare a fi vreun party acolo, dar poate că lucrurile sunt diferite seara.

Programul e destul de lung, de pe la 8-9 dimineaţa, până la miezul nopţii în timpul săptămânii şi până la 2:00 în weekend. Extra detalii aici.

5 comentarii. Leave new

 • Preturi mari si taxa de intrare?! WTF, astia nu au vazut ca e pandemie? Nu au stat atata vreme fara clienti? Cine isi inchipuie ca vor fi multi amatori care sa plateasca o taxa de intrare acum cand nivelul somajului a explodat in Romania, se inseala amarnic….

  Răspunde
 • Eventual sa fie totul gratis, ca e somaj in Romania!

  Răspunde
 • @Nesti nu am spus sa fie totul gratis. Daca esti dispus sa platesti acea taxa de intrare, nu ai decat. Eu personal voi alege alt loc unde sa imi petrec timpul liber.

  Răspunde
 • Deci, nu prea e nostalgie si merita sa vii pe la un 17:50 ca sa nu platesti taxa 😀
  Asta daca iti plac preturile umflate.

  Răspunde
 • Care e distanta pana la apa lacului?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu