in Casual stuff

Oare înţelegem acum de ce e important să ai legi bune?

Vă deranjează că umblă printre noi oameni infectaţi cu COVID-19 şi că statul n-are ce să le facă? Vă îngrijorează situaţia asta? Poate ar fi un moment bun să faceţi puţină educaţie cu oamenii din jur în legătură cu legile şi responsabilitatea Parlamentului.

În ultimele 4 luni am auzit de prea multe ori „nu e constituţional” sau „nu ne permite legea” sau „aşa este legea”. Pe cazuri de tipul „nu putem impune unor oameni să stea în carantină” sau chiar „nu le putem impune unor bolnavi confirmaţi cu un virus extrem de contagios, care a dus la o pandemie, să rămână în spital, sub monitorizare specializată”.

Nu permite legea să facem X sau Y lucru important? Păi hai să schimbăm legea! Ştiu că legile nu se schimbă pe genunchi şi de-asta ajungem ca CCR să declare neconstituţională câte o lege pe săptămână aproape. Dar hai să umblăm şi la Constituţia aia dacă e nevoie. Că în momentul ăsta zici că funcţionăm după un tipar prost şi din când în când verifică cineva dacă tricourile pe care le scoatem pe piaţă sunt conforme cu acel tipar (lucrez de câteva luni la lansarea unui brand românesc de haine şi cred că de aici şi exemplele).

Este extrem de frustrant să vezi cum atitudinea generală a ultimilor ani este ridicatul din umeri şi oftatul însoţit de „asta e, aşa e legea; e greşit, dar n-avem ce face…”.

1 comentariu. Leave new

  • Legile astea sunt făcute de niște oameni. Proști. Inculți. Care nu au nici o legătură cu viața reală. Când ministrul de Finanțe declară nonșalant că „habar nu aveam câte forme de angajare există” poate că problema nu e la Constituție.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu