Pentru cei mai tineri dintre voi, Trilulilu era un fel de Youtube românesc, care găzduia tot felul de clipuri funny, multe chestii furate, muzică şi alte tâmpenii, pe vremea când Youtube nu te lăsa să uploadezi prea mult şi nu se punea problema de localizare.

La vremea lui, Trilulilu a fost hit, lansat în 2007, fix în anul în care apărea şi blogul ăsta, iar apoi lucrurile s-au fâsâit, fondatorii au încercat să facă un Spotify românesc (Zonga) şi până la urmă s-au închis amândouă.

Din păcate, odată cu arhiva Trilulilu au dispărut o grămadă de chestii pe care nu mai ai cum să le găseşti pe nicăieri în momentul de faţă. Vorbeam zilele trecute cu cineva despre primele încercări de podcasturi de la noi, dar pe lângă astea mai erau melodii ale diverselor trupe underground, momente umoristice de arhivă, de la Toma Caragiu până la Divertis şi Vacanţa Mare, Chestiunea Zilei etc.

Unele au ajuns pe Youtube, altele au ajuns şi au fost date jos imediat de cei care aveau drepturile (fără să fie urcate mai apoi la calitate bună). Şi e frustrant când te gândeşti că vrei să le arăţi unor oameni diverse bucăţi de content şi n-ai cum, că sunt dispărute pe vecie.