Ştim de vreo 10-15 ani că Vama Veche nu mai e ce-a fost? Dar ce mai e?

Zilele astea sunt prin Vama Veche, într-o vilă cu circuit închis, cu doar 4 camere, din care doar 2 sunt ocupate. Purtăm mască, evităm mulţimile, o să revin pe tema asta în următoarele zile.

Prin Vamă am trecut de câteva ori de-a lungul anilor, am stat o zi întreagă în 2006 şi de-atunci am revenit doar pentru câteva ore. Şi de data asta am ajuns aici pentru că ne-a plăcut vila pe care am găsit-o, nu neapărat pentru Vamă.

Faţă de ce ştiam din 2006, Vama de acum nu mai are nicio legătură, însă nu e asta problema. Ci faptul că în acest moment nu-mi dau seama ce e cu staţiunea asta şi pentru cine e. Ne-am plimbat de la un capăt la altul, am trecut în revistă toate terasele şi hotelurile şi tot nu pot să-mi dau seama care ar fi targetul.

E un public atât de eterogen, de la familii tinere, familii trecute de 50 de ani, cocalari, puşti, corporatişti, oameni cu bani mulţi şi tot felul de alte categorii, încât n-ai cum să dai un verdict.

Acum 15 ani era simplu, Vama era staţiunea boemilor, a rockerilor supăraţi, a chetelor, însă acum nu mai e nimic din toate astea aici. Nu mai există nici campingul cu corturi de pe plajă, corturile au fost alungate spre cele 2 extremităţi.

Nici staţiune de lux nu e, că plaja e destul de mică, e plină de alge (ca de obicei), iar urbanizarea care s-a făcut în ultimii ani este una stângace, ca să fiu super indulgent.

Lângă căsuţe ai vile exclusiviste, lângă bodegi dubioase ai restaurante decente. Mari opţiuni de timp liber nu ai, mănânci, faci plajă şi bei, deci nici pentru familii nu e vreo şmecherie.

S-a pierdut aerul ăla special pe care îl avea staţiunea, dar nici n-a fost înlocuit cu ceva anume. E un gol, umplut de formă, după cum s-a nimerit. Pare că tinerii de acum 20 de ani vin din inerţie aici, iar boemii pe care Vama îi găzduia s-au refugiat spre alte zone.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu