Anul ăsta a fost nevoie să căutăm locuri noi de mâncare prin Sibiu, având în vedere că multe erau închise din cauza pandemiei. Benjamin Steakhouse închis, Kontiki închis, Crama Sibiului închisă şi tot aşa. Unele s-au deschis imediat după 1 septembrie, altele au preferat să mai amâne momentul.

Din fericire, am putut da un update la articolul ăsta din 2018, care rămâne oricum valabil.

1. La Cuptor – am ajuns anul trecut prima oară şi am ţinut minte locul. Atunci am încercat o tocăniţă din coadă de taur, foarte bună. Am revenit anul ăsta lihniţi, după un drum lung şi plictisitor şi am găsit loc într-un colţ întunecat al terasei (de aici şi pozele mai dark). Am luat nişte coaste care au fost excelente, o porţie mare, pe care nici n-am reuşit să o termin. Am mai încercat şi un desert cu ceva foietaj şi o cremă, dar n-a mai prins poză.

2. Jules Bistro – descoperit întâmplător, în timp ce ne plimbam pe strada Mitropoliei, Jules Bistro e într-o curte interioară ce adăposteşte şi nişte spaţii de cazare. Nu oferă decât prânz şi cină, micul dejun este doar pentru oaspeţii hotelului. Bestială salata cu pui (cea din imaginea de sus), foarte bun şi un file de păstrăv pe care l-a ales Antonia.

Descoperă alte locuri în care se mănâncă bine în Sibiu aici

3. Cafe Wien – de obicei e super aglomerat la Cafe Wien, în piaţa Huet. Acum, într-un Sibiu aproape lipsit de turişti, am prins loc la micul dejun şi s-a dovedit a fi o alegere foarte bună. Recomand micul dejun vienez deluxe, vine cu fresh de portocale şi ceai sau cafea la alegere, plus ceea ce vedeţi în poză. Recomand şi „Omleta din grădină”, e fix ce trebuie pentru o dimineaţă vieneză în aer liber, cu un pian pe fundal.

4. Joben – deşi ocolesc în mod normal terasele şi restaurantele din Piaţa Mare şi de pe pietonală (de cele mai multe ori sunt full, se aşteaptă mult şi mâncarea nu e cea mai bună), Joben e o excepţie. Am mâncat şi un mic dejun absolut corect acolo, omletă cu ciuperci, am testat şi nişte paste la cină. Pe lângă Union (din Piaţa Mică), mi se pare cea mai cinstită mâncare din zona centrală, care atrage şi cei mai mulţi turişti. 

Am mai mâncat şi la restaurantul din interiorul muzeului ASTRA, dar acolo nu pot să spun că am fost dat pe spate, e o mâncare comestibilă şi cam atât.

2 comentarii. Leave new

  • Data viitoare poti incerca cu incredere Jacob Grillhouse, la intrarea in Gradina Zoo. E din familia Benjamin Steakhouse (acelasi patron). Au terasa acoperita (am mancat acolo si inainte de 1 septembrie) si un chef bun.

    Răspunde
  • Cafe Wien este unul dintre preferatele mele. Il vizitez mereu cand ajung in Sibiu. Mancare buna si personal amabil.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu