Cineva i-a zis „True Detective în anii ’30”, şi mi se pare o comparaţie bună. Perry Mason a fost producţia-vedetă vara asta la HBO, eu abia acum am reuşit să-l termin de vizionat. Mi s-a părut foarte bine realizat, cu puţine personaje importante, dar bine creionate, cu un orizont clar de dezvoltare spre alte sezoane. Bun pe costume, bun pe decoruri şi muzică.

Povestea are mai multe teme care merg în paralel, de la oamenii care suferă de PTSD (sindrom post-traumatic) în urma Primului Război Mondial, până la societăţile religioase din SUA adunate în jurul unor predicatori impostori. Pretextul e dispariţia şi moartea unui bebeluş, urmate de proces, dar tot sezonul e menit să ne introducă în lumea lui Perry Mason.

În SUA, Perry Mason e un personaj destul de cunoscut în pop culture, având deja 2 seriale despre aventurile lui (unul între ’57 şi ’66 şi altul în ’73-’74) + vreo 30 de filme de televiziune. 

HBO şi-a încercat norocul cu povestea asta şi mi se pare că le-a ieşit destul de bine. Nu ştiu dacă vor bifa 9 sezoane, ca primul serial cu Perry Mason, dar măcar vreo 5 cred că pot duce. 

Ratingurile sunt bune, se vorbeşte de cel mai bun debut al unui film HBO din ultimii ani. Cel mai probabil va fi confirmat şi sezonul 2 curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu