Am descoperit în mini-vacanţa asta că HBO GO a introdus toată colecţia de filme James Bond. Toate cele 26 de filme în care James Bond e jucat de mai mulţi actori, printre care Sean Connery (el a fost primul Bond), Roger Moore, Timothy Dalton, Daniel Craig şi Pierce Brosnan, plus alţi 2 “Bonzi” care n-au decât câte un film la activ – David Niven (Casino Royale, ce a beneficiat de un remake cu Daniel Craig în 2006) şi George Lazenby (On Her Majesty’s Secret Service).

Eu am crescut cu Pierce Brosnan în rolul lui Bond, începând cu GoldenEye şi apoi Tomorrow Never Dies, The World is not enough (când îi zice personajul lui Sophie Marceau “I could have given you the world!” şi Bond zice “The world is not enough!”).

Pe lângă faptul că filmele cu Bond erau mereu timp de calitate petrecut cu tata, mă fascina când eram mic multitudinea de gadgeturi pe care le avea Bond la îndemână ca să se lupte cu ăia răi.

Seria cu Daniel Craig mi se pare că s-a dus mai mult spre un “Misiune Imposibilă cu spioni englezi”, prea multe urmăriri şi împuşcături în care n-ai gadgeturi. Probabil că oamenii nu mai sunt aşa impresionaţi de pixuri care se transformă în pistoale.

Fără să fie capodopere, filmele cu Bond sunt mişto şi cred că o să le reiau când am timp de aşa ceva. Sper să nu ies la pensie până atunci.