Duminică seară au apărut informații privind o competiție între cele mai importante cluburi de fotbal din Europa, competiție ce va începe din toamna lui 2021 și va fi administrată în mod privat, fără implicarea UEFA.

Cluburile sunt: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man City, Man United, Tottenham, Real, Barca, Atletico, Juventus, Inter și AC Milan.

Câteva idei pe subiect, cu bullets:

 • Chestia asta se discută de mulți ani, era clar că se va întâmpla la un moment dat; nu înțeleg de unde vine șocul opiniei publice.
 • Anunțul a fost dat acum pentru că UEFA se pregătea să lanseze noul format de UCL, care presupune și mai multe echipe, deci calitate mai slabă a meciurilor; 
 • De prin 2000, UCL a luat-o doar în jos. Au mărit numărul echipelor și a scăzut interesul până în punctul în care ne uităm doar la câteva meciuri din grupe, că restul sunt prea plictisitoare. Jucătorii n-au chef de ele (vorbim de cei de la formații de top), adversarii lor circumstanțiali dau tot ce au mai bun, așa că uneori mai apar surprize.
 • E amuzant să vezi cum UEFA se dă cu fundul de pământ, deși ei vor fix același lucru: mai mulți bani.
 • Prețurile exorbitante care s-au dat pe jucători ne-au adus aici. Cluburile mari toacă sute de milioane anual, iar suporterii, ăia care se agită acum ca niște primadone, cer transferuri din ce în ce mai scumpe.
 • Cred că nu vor fi niciun fel de sancțiuni, pur și simplu se joacă cu toate cărțile pe masă, giganții au mers all in. UEFA și FIFA amenință cu tot felul de excluderi, dar credibilitatea lor este zero. Nu poți să faci scandal când tu ai dat pe șpagă Mondialul în Qatar și acum închizi ochii la cum mor muncitorii pe șantiere. Nu poți să dai sancțiuni când tu ai permis orice încălcare a fair-playului financiar și ai încurajat situația la care s-a ajuns. Nu poți să îi zici lui Man City „bine, hai că vă iertăm, plătiți și voi o amendă, dar să promiteți că nu mai faceți!”, apoi să te aștepți să te ia lumea în serios.
 • Probabil că se va ajunge la o negociere, din ce înțeleg cluburile ar vrea bani mai mulți și se așteaptă la 3x din Super Ligă. 350 de milioane de euro ar lua fiecare fondatoare dacă e să ne luăm după zvonurile astea. Dacă UEFA plusează cu câteva zeci de milioane pentru echipele mari, vor fi mulțumiți pentru moment.
 • Cred că se vizează o împărțire ca la galele de box, unde vedeta ia o bursă uriașă, 70-80% din bani, iar adversarul slab cotat primește restul.
 • Mizeria asta a fost începută tot de UEFA, când au zis „ok, din campionatele mari poate să participe și locul 4 direct, în timp de țările mici se luptă prin calificări”.
 • Ecartul ăsta uriaș, denunțat de Hagi de mai multe ori, a fost construit în timp. Când știi că ai asigurați 20-30-50 de milioane de euro an de an parcă altfel îți faci planurile, te împrumuți și mai ușor, ai o predictibilitate. Când ratezi de câteva ori fondurile încep să apară problemele.

5 comentarii. Leave new

 • Penultimul punct mi se pare cel mai bine expus: se numește Champions League aka Liga Campionilor, adică a celor care AU CÂȘTIGAT campionatul intern. Nu că aș avea ceva cu echipele de pe locurile 2, 3 sau 4 din Italia, UK sau Germania, daaaar problema este că nu au câștigat campionatul.

  Răspunde
  • Confunzi cu Cupa Campionilor, care era pana in 1993.
   Liga a aparut din ratiuni financiare; un meci intre campioana bulgariei si campioana albaniei de exemplu nu era/nu este atractiv financiar.

 • Eu nu inteleg ce se tot da toată lumea cu fundul de pământ. Atât timp cât ei respecta regulile, participa în celalalte competiții în care sunt angrenați nu văd o problema ca s-au organizat ei între ei sa dea un fotbal. E ca și cum te-ai certat cu Messi ca l-a sunat pe Suarez sa joace și ei o miuța în timpul lor liber. E mai mult sau mai putin același lucru cu acele mini turnee care se organizau în pre-season. Doar ca se învârt niște (multi) bani cu ocazii asta. S-a terminat cu pauza de vara pentru jucatori 🙂

  Răspunde
  • Hmmm. Păi nu. Ideea e că vor să joace în mijlocul săptămânii, la concurenţă cu UCL. Şi să părăsească UCL, prin urmare.

   Soluţii alternative se găsesc. Ar putea să joace din 4 în 4 ani această super ligă sau să renunţe la cupe. Eu cred că se vor înţelege până la urmă.

 • asta e ca si in vanzari…planuri…actiuni…scheme….insa sa uitat de consumator…consumatoru’ e de acord sau e prost rau si inghite orice actiune ….pe de alta parte sa tot te uiti la Juve cum o ia de la oricare…sau Man vs MCI… ….la fel cum s-au combinat casele regale sa nu piarda averea…si a iesit un mare .k..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu