in Web

Trilulilu devine platformă de edutainment pentru copii

Vândut în urmă cu 1 an către Digitap World şi Mihai Moga, noul Trilulilu e aproape de lansare, după vreo 2 ani în care siteul n-a mai funcţionat. Vestea proastă e că noii proprietari nu se vor folosi decât de brand şi de domeniu, toată arhiva de conţinut fiind, probabil, pierdută pentru totdeauna.

Încă am oameni care comentează la articolul ăsta şi care îşi amintesc cu plăcere ce a însemnat Trilulilu pentru online-ul românesc.

Realitatea e că internetul a depăşit faza aceea cu „facem şi noi o copie românească, o adaptăm puţin şi câştigăm bani pe un model din afară”. Marile platforme se mişcă mult mai repede în zilele noastre, ajung să se extindă şi în ţări din Europa de Est destul de rapid.

Plus că nu mai merge azi haiduceala aia care se întâmpla cu Trilulilu, erau zeci de ore de conţinut pentru care nu cred că se plăteau niciun fel de drepturi de autor. User generated content la vremea aia însemna că îşi urcau oamenii casetele VHS cu Vacanţa Mare, Chestiunea Zilei, înregistrări cu Toma Caragiu sau Amza Pellea din arhiva TVR şi aşa mai departe.

Unele sunt acum pe Youtube, cele mai multe s-au dus.

Revenind la ce urmează să devină Trilulilu, văd că au în plan să includă conţinut de pe canalul HeyKids (400k abonaţi pe YT), care e deţinut de Vveee Media Limited, o companie românească.

Presupun că scopul e să devină un competitor pentru LooLoo Kids, cel mai mare canal de Youtube din România (42 milioane de abonaţi din toată lumea). 

8 comentarii. Leave new

 • „Vestea proastă e că noii proprietari nu se vor folosi decât de brand şi de domeniu, toată arhiva de conţinut fiind, probabil, pierdută pentru totdeauna.”

  De ce este o veste proastă? Plus că am o vagă impresie că site-ul are mai mulți ani în spate de derivă dpdv content, cam de pe vremea când a apărut Zonga în peisaj, sau la 1-2 ani după Trebuie să caut articolele de la vremea respectivă.

  Răspunde
  • Păi eu trăiam cu impresia că au un plan deştept de a prelua întreaga bază de date şi de a-i da un twist care să funcţioneze. Sau că pur şi simplu vor să-l vadă live din nou, habar n-am. Nu-mi trecea prin cap că vrea cineva să cumpere un logo şi un domeniu.

 • Stai că acum am citit articolul cu vânzarea de pe profit.ro. Ia, ce zice aici: „Trilulilu SA a vândut marca și drepturile asupra domeniului de internet http://www.trilulilu.ro, incluzând site, conținut, baza se date”.

  Răspunde
 • Din pc meu de vedere, competitor e Youtube Kids, nu un canal specific de Youtube. Si e greu sa gasesti diferentiatorul.

  Răspunde
  • Păi hai să vedem dacă vor agrega mai multe studio-uri de animaţie. Dacă pun clipurile unui singur studio, nu poţi spune că se bat cu YT Kids.

 • Vrem să știm și noi despre Trilulilu .Ro

  Răspunde
 • Din păcate, tot încerc să mă abonez pe Trilulilu Kids, dar nu reușesc. Care o fi problema?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu