Noul meu hobby e să urmăresc postările a doi primari din Bucureşti, Ciucu şi Mihaiu, de la sectoarele 6, respectiv 2. Scopul e să devin expert pe administraţie publică, desigur, dar mă şi distrează.

Oamenii comunică bine, pare că fac treabă, îmi place de ei. Dacă nu vine vreun meteorit, Ciucu ar trebui să fie noul primar al Capitalei din 2024 (ceea ce o să lase iarăşi sectorul 6 în pom, dar asta e altă poveste). 

Nasol e că citesc zilnic despre cum se chinuie oamenii ăştia să facă treabă fiind legaţi la mâini pe marile bulevarde ale sectoarelor pe care le conduc. Bulevarde care aparţin de Primăria Capitalei, într-o logică absolut tembelă.

Nu ştiu cine stabilit modul ăsta de organizare, dar cred că era o persoană tare sadică. De ce aş avea perioade diferite de asfaltare pentru o stradă principală şi una secundară din acelaşi sector?

Bulevardele principale zici că sunt parte din alt oraş, unul condus de altă administraţie, fără legătură cu sectoarele. 

Din punctul meu de vedere primarul general ar trebui să se ocupe de proiectele mari, de fluidizare, de încălzirea centralizată, lucruri care să-i ajute pe toţi bucureştenii, nu de asfaltări şi o conductă de apă de pe bulevardul cutare. Lasă-le la primarii de sector pe astea, ei ar trebui să fie nişte adjuncţi ai primarului general, să se ocupe de bucăţica lor şi să-i ia de pe cap bossului cel mare problemele mai simple.

Momentan am picat din lac în puţ, de la una care făcea serbări câmpeneşti la unul care e preocupat doar de zona centrală a oraşului, de salvarea clădirilor istorice, de PUZuri, de trasee pietonale pe weekend şi alte nimicuri.

Sigur, e mişto să avem şi noi zone pietonale, dar proiectele astea sunt preponderent dedicate bucureştenilor mai activi, care stau cât de cât aproape de centru. N-o să vină nimeni din Apărătorii Patriei să se plimbe prin centrul oraşului în fiecare weekend din vara asta. 

3 comentarii. Leave new

 • Ce se face acum in Bucuresti se numeste carpeala, ca dupa 30 de ani de haos+ inca 10-15 ani de comunist in care s-a decimat centrul, nu ai cum sa faci altceva.
  Ideal ar fi ca Bucuresti-ul sa fie un oras cu mai multe nuclee si fiecare nucleu sa se comporte ca un oras in sine (toate facilitatile, inclusiv scoli, spitale, teatre, cinema etc.)
  Acum ai foarte multe zone dormitor unde ai bloc-uri/case cu magazine, restaurante si servicii usoare (frizerii, saloane de infrumusetare etc.). Cum ar fi sa avem mai multi poli de afaceri. Să avem birouri si in Pantelimon, Titan, Berceni, Rahova ca sa fie traficul in alte direcții.
  Sectoarele si mare parte din Ilfov ar trebui sa dispară, dar ai enorm de multe interese ca sistemul să rămână așa cum e acum. Ar trebui să ai zona Metropolitana Bucuresti si să gândești proiectele la comun. >> https://www.zmb.ro/

  Răspunde
 • Cristian Banu
  mai 25, 2021 4:49 pm

  Deja Rahova e noul „hub” de birouri. Afi ridică al doilea bloc, Alumil a fost demolată și urmează construcția, la Răzoare sunt construite vreo 2 și e în lucru un altul, parcă tot al AFI. Lângă Electromagnetica s-a mai eliberat un teren, între 13 Septembrie și Răzoare iar mai sunt în construcție…
  Revenind la chestiune, da, deși sunt „pesedist”, am devenit fan Ciucu. Omul nu doar comunică, dar și muncește și câte ceva a început să se vadă, într-un sector unde nu s-a mai făcut nimic de pe vremea lui Darabonț.
  Am fost pionier în zonă 🙂

  Răspunde
 • […] și alte asemenea (s-a lăsat baltă complet unirea primăriilor și anularea porcăriilor de genul ăsta), e el. […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu