Roland Garros are loc anul acesta în perioada obişnuită (aproximativ, e decalat cu o săptămână de fapt) şi va primi un număr limitat de spectatori.
2021 ar fi trebuit să fie debutul pentru sesiunile de seară ale Roland Garros, după ce organizatorii turneului au introdus nocturnă şi au schimbat sistemul de ticketing. Însă restricţiile din Franţa (care interzic circulaţia pe străzi după ora 21:00 până pe 8 iunie inclusiv) fac ca aceste sesiuni de noapte să se desfăşoare fără spectatori.
O singură sesiune de noapte va avea loc cu spectatori, cea de pe 9 iunie, zi în care se vor disputa sferturile de finală.
Partea bună e că lucrurile vor fi puţin mai predictibile din acest an, având în vedere că acoperiş + sesiune de noapte = mai multe meciuri disputate indiferent de vreme. Nu vă miraţi dacă vom vedea partide care se vor desfăşura până după miezul nopţii dacă o cere contextul.
Biletele din acest an au fost puţine şi s-au pus în vânzare pe 12 mai, nu la începutul lui martie, aşa cum se întâmpla în mod obişnuit. De asta nici n-am făcut un articol dedicat cu asta, presupun că a fost extrem de greu să prinzi ceva, iar cei care au prins bilet vor avea de urmat nişte reguli stricte.
Abia de anul viitor putem spera la o ediţie ceva mai aproape de normalitate, asta dacă nu mai apar cine ştie ce tulpini dubioase ale virusului..
În acest an vor avea acces zilnic 5.388 de spectatori în complexul de la Roland Garros. Organizatorii sperau să li se permită o capacitate de vreo 20.000, ceea ce oricum ar fi cam la jumătate din câţi oameni se plimbă prin complex zi de zi într-o ediţie normală. Practic, vor fi de 8 ori mai puţini spectatori care se vor putea bucura de meciuri, probabil că nu va fi nici aceeaşi atmosferă.
Ce-i drept, pe la jumătatea turneului, în 2018 şi 2019, miezul zilei era un coşmar pentru cei care au fobie de spaţiile aglomerate. Vorbim de o suprafaţă uriaşă înghesuită ca staţia de metrou de la Piaţa Victoriei. Şi ironia e că organizatorii francezi vorbeau în 2019 despre posibilitatea să facă overbooking pentru că multe meciuri au locuri goale în tribune din cauza biletelor care se dau pe protocol. Asta ar fi însemnat automat mai mulţi oameni în complex, şi mai multe bilete de tip „acces general complex”, fără loc pe cele 3 arene centrale.
În caz că sunteţi curioşi (şi ca să rămână pentru posteritate, aveţi aici preţurile biletelor din acest an.
Din punct de vedere sportiv, ediţia din acest an se anunţă a fi interesantă, chiar dacă Simona Halep nu participă, fiind accidentată.
Nadal încearcă să câştige din nou, dar e posibil să nu-i mai iasă anul ăsta. Trebuie să se concentreze bine de tot spaniolul pentru a bifa a 14 victorie în ultimele 17 turnee. Revine şi Federer, probabil ultima participare a elveţianului la Paris.
La fete e o ceaţă totală, nu m-ar mira să câştige Osaka. N-o văd pe Barty favorită, deşi contextul ultimilor ani i-a permis să rămână numărul 1 mondial atâta timp.
Cele 6 românce calificate pe tabloul principal au meciuri grele, începând cu Irina Begu care a dat de Serena, continuând cu Patricia Ţig, care debutează cu Osaka şi cu Sorana Cîrstea care joacă cu Johanna Konta.
Ce să zic, o să ne distrăm.
- Irina Begu (74 WTA) – Serena Williams (8 WTA)
- Mihaela Buzărnescu (173 WTA) – Arantxa Rus (84 WTA)
- Sorana Cîrstea (61 WTA) – Johanna Konta (20 WTA)
- Ana Bogdan (102 WTA) – Elisabetta Cocciaretto (113 WTA)
- Patricia Țig (63 WTA) – Naomi Osaka (2 WTA)
- Irina Bara (122 WTA) – Astra Sharma (124 WTA)
La fel ca în fiecare an, Roland Garros poate fi urmărit pe Eurosport 1 şi 2, iar pe Eurosport Player aveţi toate meciurile disponibile, merită să faceţi un abonament de o lună pentru vreo 15 lei.