Mă auto-citez dintr-un articol publicat pe 23 februarie, imediat după ce Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 254 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de încălzire centralizată.

Înainte să aplaudăm ca focile, trebuie să luăm în calcul că banii ăştia nu ne vor încălzi cu nimic vreme de 3-4 ani. Oricât de mult s-ar grăbi Primăria Capitalei, toate săpăturile astea vor dura. Iar noţiunea de „conducte principale” presupune că vor fi multe opriri de apă caldă în verile următoare.

Și nu numai că am spus-o eu, dar a anunțat multă lume de-a lungul ultimului an, inclusiv Nicușor Dan, în rarele lui apariții.

N-aveți cum să-i imputați lui Nicușor că n-a reparat sistemul de termoficare. Serios, ce să facă și el în doar 8-10-12 luni de mandat?

Dincolo de glume, nu e o chestie rezolvabilă rapid. E nevoie de multă planificare și de veri în care vor fi șantiere serioase. Dacă se va întâmpla asta vreodată. 

În schimb, puteți să-i reproșați lui Nicușor chestii mai simple, pe care le putea rezolva mai rapid și pe care nu le-a făcut. N-o să vă încălzească cu nimic, dar măcar vă mai răcoriți puțin. 

Puteți să-i reproșați că n-a schimbat becurile din parcul Herăstrău, asta chiar era o chestie de 2 săptămâni cel mult, cu tot cu corpuri de iluminat stricate, cabluri furate și ce probleme or mai fi pe acolo. 

Puteți să-i reproșați că a implementat un sistem de parcare absolut stupid, în care fiecare colț de stradă are un cod P123 de parcă ar conta fix locul în care ai lăsat mașina, nu zona tarifară.

Puteți să-i reproșați că n-au apărut toalete publice inteligente (alea care se spală singure) în câteva puncte cheie din oraș, ca să se vadă, totuși, ceva. 

Astea sunt primele chestii care îmi vin în cap și care aveau o rezolvare cât de cât rapidă. 

Din păcate, n-a făcut nimic din toate astea, mai mult s-a chinuit să desființele companiile municipale create de Firea și a salvat pe parcurs câteva clădiri vechi de la demolare. Momentan omul e în plin sindrom Radu Opaina, urmează să treacă la nivelul Emil Constantinescu. 

Realitatea mai tristă e că nici voi n-ați făcut nimic în legătură cu asta. Știați că e tot mai rău, știați că vor fi probleme, dar ați sperat să se rezolve. Știu o singură persoană care și-a pus centrală vara asta și e de la mine din familie. Noi am avut norocul să ne putem muta când a început iarna trecută și am intrat în rând cu lumea civilizată, dar realist vorbind dacă nu ne mutam nu cred că aș fi făcut mari schimbări. Poate că mai luam un calorifer electric, poate puneam un boiler, dar cam atât. 

Și dacă n-a făcut nimic o vară întreagă pe chestii simple și nici voi n-ați făcut nimic, de ce vă așteptați să avem căldură?

În încheiere vă las cu un articol pe care l-am scris în 2012 despre Nicușor Dan.

2 comentarii. Leave new

  • Diaconu Mariana
    octombrie 19, 2021 3:12 pm

    Da, așa este✅👍! Mai deschide-ne ochii!🍀

    Răspunde
  • Cum adică sa facem noi ceva? Adică avem conducători si tot noi sa facem ceva? Noi, romanii? Noi punem conducători să facă ei totul. Si sa ne deie si ajutoare sociale. Păi de ce i-am pus acolo? Facem si noi destul. Ne dăm cu părerea pe Facebook. Nu e suficient?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu