in Branded

Sunt curios dacă vor exista nostalgici după anii ’90

Mă uit uneori la cum am evoluat în ultimii ani, de la infrastructură la comerţ, până la modul în care ni s-au schimbat aşteptările de la viaţă. Şi mă întreb dacă o să existe peste 15-20 de ani nostalgici ai capitalismului sălbatic din anii ’90. Dacă vor fi oameni care, la fel ca nostalgicii comunismului, vor spune Eheee, erau anii cu inflaţia uriaşă, dar ce de afaceri au pornit atunci!.

Per total am dus-o rău în anii ăia, dar au fost şi unii care s-au îmbogăţit. Mulţi şi-au pierdut averile între timp, alţii au avut mici afaceri de care s-au ţinut, am supravieţuit.

Şi dincolo de lucrurile evidente precum maşinile, hainele şi casele, sunt o grămadă de alte lucruri care s-au schimbat în bine faţă de anii respectivi. Eram îmbrăcaţi mohorât, stăteam cu toţii la bloc sau în case cârpite, iar Dacia 1100 şi Oltcitul erau ceva obişnuit. 

Dar mai sunt şi chestiile mai mici, de la uneltele de grădinărit pe care mai mult ni le făceam singuri până la lenjerii de pat care veneau pe nişte modele oribile şi din materiale de cea mai proastă calitate.

Voi mai ştiţi că n-aveam nici măcar cearşafuri de pat cu elastic pe vremea aia? Cum am supravieţuit noi fără chestia asta atât de vitală pentru somn? Sau caserole de plastic cu capace groase? Sau borcanele alea cu etanşare.

Cred că o să fac o colecţie de obiecte de-astea care nu existau în anii ’90 şi i le pun în braţe primului nostalgic pe care îl aud că suspină după anii ăia.

3 comentarii. Leave new

 • Eh… 😀

  Se pune asta ca suspin? 😛

  Astept colectia, multumesc! 😉

  Răspunde
 • Muzica anilor 90 ma face nostalgic dupa acea perioada. Eu eram in liceu in 97.
  Un amic a mers mai departe cu nostalgia anilor 90 si a lasat nevasta pentru iubita din liceu.

  Răspunde
 • Am copilarit in ’90,asa ca nostalgic voi fi mereu dupa copilarie si vremea in care mi-am trait-o,cu toate elementele ei post-comuniste. Putin imi pasa ca n-am avut cearceafuri cu elastic sau borcane cu capac etans, eram cel mai fericit copil atunci,in saracia aia. Parintii mei banuiesc ca au alta parere, ca lor le-a fost greu, dar noi, copiii, ne aducem aminte cu drag.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu