Prin iarnă, când era încă frig afară de nu-ţi venea să ţii nici măcar un influencer pe stradă, am petrecut vreo oră la o coadă pentru un bubble tea. Nici până azi nu-mi dau seama exact pentru ce am stat atât. Probabil că n-o să ştiu niciodată.

Bubble tea sau Boba tea e o băutură apărută în Taiwan la începutul anilor ’80. În România, la fel ca de obicei, întârzierea e de vreo 30 de ani, aşa că abia anul trecut am văzut primele astfel de ceainării (dughene? companii?).
E un fel de matcha tea cu niște biluțe gumoase din tapioca. E un ceai cu lapte, cu bilele alea și tot felul de coloranți, arome și zahăr. Ah, și un pai foarte gros ca să poți trage biluțele. 

Noi am testat unul de la Zebra tea și am dat vreo 27 de lei pe paharul pe care îl vedeți în imagine. Era ceva cu cacao dacă îmi amintesc bine, Antonia și-a luat unul cu matcha și nu prea i-a plăcut. Bine că i-a plăcut al meu, oricum voiam să scap de el.

Băutura în sine mi se pare oribilă, tot procesul prin care tragi bilele alea gumoase care ajung în gură și se simt nașpa, apoi le mesteci și o iei de la capăt. Se pare că unora fix asta le place, nu sunt printre ei. Îmi aduce aminte de celebra când îmi intrau bulele alea în gură…

Ce mă surprinde e că se tot deschid bobaterii de-astea. La Romană sunt două una lângă alta, de ocupă tot trotuarul vis-a-vis de Sinagogă. Mai sunt și altele prin centru și, din câte am văzut, la toate e coadă. Probabil că îmi scapă mie ceva. Care e faza? Ați testat?

3 comentarii. Leave new

 • Stai sa imi pun ochelarii de hipster: prima data am baut bubble tea in Tokyo in 2019 cand am vizitat Japonia :)) A fost un gust interesant si de atunci am incercat sa fiu pe faza daca gasesc prin Europa.

  Mie imi place senzatia, atat pt bubble tea clasic, adica bilute de tapioca, dar si cel fructat, in care ai „popping bobas” adica niste bilute umplute cu suc de fructe. Poate cel fructat iti va placea.

  De prin 2020-21 a inceput sa devina din ce in ce mai popular prin alte tari si vad ca si la noi. S-a cuplat bine si cu cultura de influencer, ai o bautura care arata interesant si poate veni in tot felul de combinatii, deci perfect pt insta/tiktok/hi5.

  Eu unul trec mai rar pe la buticurile de bubble tea si prefer sa imi mai fac acasa. Am luat niste bile de tapioca de la KJ Center/Miniso si le fac acasa cu ce ceai vreau si cu lapte de migdale.

  Răspunde
 • „E un fel de matcha tea cu niște biluțe gumoase din tapioca.” – blasfemie! N-are legătură cu matcha. Se face cu ceai negru sau verde, deci într-adevăr e tot ceai, dar complet altă familie. 😛

  Răspunde
 • Da, susțin sfatul din comentariul de mai sus, s-ar putea ca cele umplute cu suc de fructe (“popping bobas”) sa îți placa mai tare. Eu le-am încercat intr-o alta țara, nu știu pe unde/dacă sunt in Ro. Mie îmi place și ceaiul celor de la Romană, dar nu-mi place așa tare gustul de nimic al bilutelor :)))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu