Au apărut tot mai multe reclame la dealeri auto care anunță cu bucurie că livrează în stoc. Haideți la noi, avem super mașini pe care vi le dăm acum!

De unde dura între 6 și 12 luni să vină și cel mai basic model, acum s-au făcut stocuri brusc.

Să fie criză? Să se fi rezolvat problema cu chipurile (care cauza și lipsa de mașini?). Neah, e mai simplu de-atât. KIA a anulat sute de comenzi pentru anumite modele mai vechi, apoi a anunțat modele mai noi (eventual facelifturi) și pe baza asta a crescut o grămadă prețurile. Brusc, nu mai vinzi în pierdere, iei bani mai mulți de la alți clienți, care vor fi fericiți să le rezolvi o problemă rapid.

Sau cel puțin așa pare să fie socoteala. Nu știu dacă le și iese. Că avansurile alea plătite care s-au dat înapoi reprezentau niște angajamente ferme. Acum doar speri că nevoia oamenilor e a-și lua mașini noi e suficient de mare încât să acopere rapid producția pe care o ai deja.

Și nu cred că doar la Kia s-a procedat așa, că prea au mulți mașini pe stoc dintr-o dată. Înțeleg că e un an dificil și că inflația a crescut costurile, dar nici să faci cascadorii de-astea financiare nu cred că e o soluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu