in Casual stuff

Cred că putem renunța la mitul șoferului de Tesla

După ce s-a umplut de mașini Tesla prin România și ne-am lămurit câtă minte au unii dintre proprietari, cred că a venit momentul să renunțăm la mitul șoferului de Tesla care e dintr-o categorie socială superioară. Proprietarul de Tesla nu e acest super-om ecologist și avangardist care își cumpără o experiență, o extensie a stilului său de viață. Nu e acest şofer arian care păşeşte pe norişori pufoşi în timp ce se îndreaptă se cutia lui cu tehnologie.

Am văzut recent unul care intrase blană pe contrasens în parcarea unui mall, pe avarii, cu numerele lui verzi și nasul pe sus, doar pentru că ochise un loc de parcare mai apropiat de intrare. Cum să mai dea o tură de parcare sau să rămână pe locul lui, care era 50 de metri mai încolo? Lasă-i să aștepte pe inferiorii care au mașini obișnuite, eu reprezint viitorul!

În momentul de față șoferii de Tesla nu sunt altceva decât niște oameni care au ales să dea 40-50 de mii de euro pe o mașină electrică în loc să-și ia o marcă premium. Țăranul cu Tesla nu e cu nimic mai presus decât țăranul cu Mercedes, BMW sau Audi.

Așa că declar închis acest mit al șoferului de Tesla și sper să ne mai lovim de ceva similar abia când s-or răspândi mașinile pe hidrogen.

3 comentarii. Leave new

 • Doar ca nu a existat niciodata acest mit, inca de la buhnici & co era clar ca sunt doar niste ghertoi incapabili de a se remarca altfel, decat epatand prin bunurile pe care le detin, barter sau nu, nu mai conteaza…
  Deci, despre ce vorbim noi aici?
  Mai degraba, acum, exista mitul omului cu bun simt: oare exista?

  Răspunde
 • Exista vorba aia, „N-ai bani, mirosi a prost”. Pe principiul asta multi isi cumpara masini scumpe ca asta e unul dintre putinele lucruri care-i valideaza in fata celorlalti. Numai ca opulenta nu-i sinonima cu bunul simt, inteligenta sau spiritul ecologist.

  D-aia vedem masini de zeci si sute de mii de euro parcate pe prima banda, pe linia de tramvai, mers pe contrasens etc si nu le face nimeni nimic, ca banul ii scapa de multe raspunderi. Ce mai conteaza o amenda de cateva sute de lei? Astia-s bani de seminte pentru cine isi perimite sa-si cumpere de noi Tesla, Range, Mercedes, BMW.

  S-a mai auzit ceva de Mario Iorgulescu, de ala care a dat pe trecerea de pietoni peste politisti prin Baneasa? Serban Huidu e bine mersi, Cuzin Toma la fel dupa ce l-au prins cu nasul prafuit si multi altii care n-apar pe la stiri.

  Răspunde
  • Problema e cum au facut aia banii. De aici pleaca, de fapt, toate mizeriile astea facute de cei care isi cumpara si circula cu masini de zeci si sute de mii de euro. Cineva care a facut cinstit si legal 50 – 100 – 200 de mii de euro sa isi ia o masina, in mod sigur are ceva in cap si are niste bun simt. Dar la romanica e liber la combinatii de tot felul care fac ca niste tampiti jegosi analfabeti sa conduca astfel de masini. De aici spectacolul din trafic.
   Asta asezonat putin si cu societatea bolnava in care traim si care baga bani obscen de multi si nemeritati in buzunarele unor clovni ca dorian popa, seli etc. Dar grosul sunt oricum in prima categorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu