Iarna trecută, aproape de final, Antonia și-a udat o pereche de UGGuri și au rămas pătate la vârf. N-a mers prea mult în ploaie, dar fiind din piele întoarsă s-au pătat imediat, mai ales că nu erau date cu niciun spray impermeabil.

De-atunci am tot zis că ajungem cu ele la vreo curățătorie specializată și am amânat. Desigur, ne-am trezit când a dat frigul și am căutat pe Instagram o spălătorie pe care o tot văzusem prin reclame. Se cheamă Wash Shoes și au sediul pe la Piața Alba Iulia.

Mă așteptam să fie un spațiu mic și încropit, dar în realitate pare să fie o întreagă operațiune. Erau două persoane la recepție atunci când am lăsat încălțările (și tot două când le-am ridicat), și tot acolo era și standul de lucru al unui domn cizmar care face reparații – după branding părea să fie un business separat care e doar găzduit în același loc.

În rest rafturi pline cu încălțăminte de sus până jos, aveau câteva sute de perechi care abia veniseră sau se pregăteau să plece înapoi la proprietari. De-asta am primit și un termen de vreo 5-6 zile lucrătoare pentru curățare.

Când le-au văzut prima propunere a fost să le vopsim, că nu se mai pot repara așa bine, dar am preferat să vedem cum ies. 60 de lei și vreo 5 zile mai târziu, Antonia a primit SMS că UGGurile sunt gata, așa că am trecut pe-acolo după câteva zile și le-am luat. Foarte OK rezultatul, nu mai aveam așteptări prea mari după ce-au zis că mai bine le vopsim (poate or fi vrut să facă upselling?).

N-am făcut poze cu before and after, dar seamănă cu cele de aici. Erau mai puțin pătate și rezultatul e mai bun, culoarea e uniformă și nu pare să se fi schimbat prea mult. Tot de la ei am luat și un spray impermeabil ca să prevenim astfel de accidente pe viitor.

Acum plănuiesc să-mi duc și eu niște încălțări acolo, am vreo două perechi de New Balance pe care plănuiesc să le port până se rup (pentru că n-am mai găsit modelul identic și sunt niște perechi cumpărate acum câțiva ani pe care nu le-am purtat imediat; mai fac așa uneori, mă apucă febra cumpărăturilor, apoi nu-mi mai iau nimic 2-3 ani pentru că folosesc din ce am acumulat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu