De vreo două săptămâni, în Pasajul Muncii, pe sensul spre Dristor, e o lădiță de lemn aruncată pe margine.
Nu cred că s-a mișcat 10 centimetri de acolo din ziua în care am văzut-o, chiar dacă au fost și ninsori, a fost și vreme frumoasă, au trecut și nopți, au trecut și zile (vorba melodiei).
Mi se pare că lădița aia este reprezentativă pentru modul în care e abandonat orașul ăsta de toți cei care ar trebui să se ocupe de el.
În 10-15 zile n-a trecut pe acolo o mașină de poliție care să observe lădița și să ceară ADPului să o ridice?
N-a trecut o mașină de Poliție Locală care să oprească noaptea și să îndepărteze obiectul dintr-o zonă în care se circulă cu (mai multă decât ar trebui) viteză?
N-a trecut o mașină de gunoi care să observe și să ia rapid lădița aia?
N-a fost incomodat vreun șefuț de pe la vreo primărie în timp ce gonea cu bolidul lui luat din bani discutabili?
Chiar NIMENI care a observat lădița aia n-a făcut legătura cu o acțiune de îndepărtare?
Și aici vorbesc de autorități care ar putea face asta noaptea, când nu sunt mașini, iar pericolele sunt mai mici. Sau care ar fi putut închide banda 1 din pasaj vreme de 5 minute, cât dura toată operațiunea.
Dacă nu reușim să ridicăm un rahat de lădiță, ce pretenții să mai avem de la iluminatul din parcuri, curățenie în general prin oraș, reabilitarea Cișmigiului sau alte lucruri mai grele.
Mă, o lădiță, mă? Două săptămâni?
5 comentarii. Leave new
Tu ai facut ceva? Ai sunat sau ai incercat sa o iei de acolo? Eu daca trec pe langa un gunoi pe strada si pot sa il iau si sa il arunc la cos, o fac. Cati dintre noi fac asta? Mereu sa faca altii. Chiar nu mai putem face nimic decat sa ne plangem ca nu fac altii?
Da, am făcut. Am plătit taxe în fiecare lună, la termen. Am votat atunci când erau alegeri. Am chemat poliţia când am văzut vreo încălcare a legii. Am criticat lucrurile care nu erau în regulă în spaţiul public (Facebook, blog, etc).
Vorbim de un obiect care este lăsat într-un pasaj în care se circulă cu viteză. De-aia ziceam că e nevoie să se ocupe cineva noaptea, când e mai puţin trafic şi sunt riscurile mai mici. Sau să fie închisă banda respectivă pentru 5 minute. Să te apuci să iei lădiţa de acolo ar însemna să te expui la un pericol foarte mare total aiurea.
„Mereu să facă alţii” este o prostie de replică. Implică o responsabilitate comună, ceea ce nu e deloc adevărat. Nu e responsabilitatea mea să curăţ oraşul, ci doar să îl menţin curat. Pentru curăţenie există servicii specializate care sunt plătite din taxele luate de la mine şi de la tine.
@hoinaru – da, in lumea ideala noi platim ceva si ei fac ceva. Dar uneori cand vezi atata delasare te apuci tu sa-i freci la cap: suna la ADP, suna la politia locala, da un mail, fa ceva astfel incat ei sa fie nevoiti sa-si miste cururile sa rezolve acea problema.
Nu trebuie sa opresti tu sa iei ladita aia.
Hai ca ai pretentii „absurde”: aia din politie sau Politie Locala se grabesc la pensat, epilat, chestii de astea importante! Vorba tutei care si-a lasat masina doua ore pe linia de tramvai: „voi stiti ce aglomeratie este la coafor?” 🙂
Serios vorbind, aia de la salubritate nu au obligatia de a lua ladita, am avut eu un „meci” cu ei pe o tema similara (era o cutie de carton umpluta cu vreascuri) si mi-au spus ca ei trebuie sa ia deseuri menajere, nu resturi vegetale, cutii sau lemne…
Da, intr-o tara civilizata cutia disparea repede de acolo, dar Romania nu prea este, in ciuda a ceea ce credem unii dintre noi, inca, asa ceva…
Păi să mai facem o companie a Primăriei care să se ocupe cu aşa ceva…