Noua investigaţie Recorder ne arată cum funcţionează reţelele care căpuşează bugetul de stat. Aceşti interpuşi care ar trebui să facă banii pierduți până când sumele ajung la șefii lor sunt total incapabili. Singurele lor avantaje sunt că au un CNP și puls. CNPul e bun pentru înființarea de firme și pulsul e bun ca să intre la pușcărie o ființă vie în caz de probleme cu DNAul.

Avantajul când ai genul ăsta de argat este că nu te costă mult. Ciobîci ca ăsta sunt ușor de mulțumit cu o casă și două mașini. Investigația Recorder zicea de vreo 14 milioane de euro. Din banii ăștia nu cred că au ajuns la ei mai mult de 500.000. Un Benley, o mașină pentru nevastă, o vilă și niște bani de cheltuială, câteva mii de euro pe lună. Or mai fi lucrările 7 milioane și restul de 6,5 milioane e șpaga care ajunge la boss.

Cam așa funcționează sistemul. Găseștii unii care n-au nimic de pierdut, pentru că oricum nu sunt în stare de nimic. Îi ții pe lângă tine până când prinzi niște încredere în ei, apoi începi să le dai pe mână bani (în orice formă ar fi ei: contracte, drepturi litigioase etc.). 

Fiind niște trepăduși, încep să se afișeze cu mașina, casa și vacanțele pe care le fac. Și care sunt mult peste posibilitățile lor. Dar toți trăiesc cu convingerea că nu are cum să li se întâmple nimic și că treaba va merge din ce în ce mai bine. Se consideră ei șmenari, fără să priceapă că sunt niște pioni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu