in De soi, Gânduri de zi cu zi

Acum câteva luni când îmi toceam coatele pe băncile şcolii ADC, am avut ocazia să primesc, printre altele, şi o lecţie de viaţă. După câteva seminarii în care am învăţat chestii de bază legate de concepte, printuri, filmuleţe (e o poveste lungă şi tristă ce va fi relatată la o dată stabilită ulterior), aşteptam seminarul de outdoor.

Şi a venit Vali Suciu (Creative Director la Odyssey) şi ne-a explicat senin că cel mai mult contează în publicitate să ai bun simţ. E o chestie atât de simplă dar care lipseşte cu desăvârşire. Venită de la un om care pur şi simplu emană bun simţ, ideea asta capătă foarte mult sens. Şi mă gândeam în ultimul timp că nu e valabil numai în publicitate. Ca să reuşeşti undeva trebuie să ai foarte mult bun simţ.

Când am văzut-o deunăzi pe Miruna la Lynx mi-am dat seama că tocmai bunul simţ a făcut-o să prindă aşa mult la public. Ea n-a venit nici cu furturi de teme, nici cu înjurături în stânga şi în dreapta. A venit cu gânduri blonde povestite cu mult bun simţ.

Cabral, alt om care emană bun simţ. Şi a reuşit să devină simpatic multora datorită blogului. Şi mai sunt. Andi Moisescu, George Buhnici etc. etc. Oameni care îţi dau pur şi simplu cu bunul simţ peste ochi (ca să mă exprim mai plastic 😛 )

Zoso povestea acum ceva timp despre oameni care au urcat brusc şi au reuşit să-şi ţină oamenii cumva. Acea metodă secretă e de fapt bunul simţ.

Şi avea Vali Suciu o linişte şi o siguranţă când zicea de chestia asta, încât realizai imediat că are dreptate. Totul se rezumă la bun simţ.

5 comentarii. Leave new

 • Ma lasi? Eu p-asta cu bunul simt n-o mai cred demult. Daca ai bun simt esti apreciat pe termen scurt, foarte scurt urmand ca ulterior sa fii luat de fraier. Ti-o spune o persoana care considera ca mereu a fost cu bun simt si i s-a luat.
  Nu trebuie sa fii nici genul care calca pe cadavre dar nici ala mereu simtit. E bine sa fii undeva la mijloc.

  Răspunde
 • Eu cred foarte tare in bun simt. Nu zic ca nu-s niciodata nesimtita, dar cand sunt sunt ca sa ma apar. Si doar in cunostinta de cauza. In rest, cred ca e vital bun simtul, ca sursa de progres in orice domeniu si mai ales ca element evolutiv. In Ro exista la cote mici, dar cum eu oricum nu-mi doresc sa fiu vreodata adaptata la viata de aici, nu prea sufar.

  Răspunde
 • Bunul simt e bun simt- nu e prostie- dak tu iei bunul simt drept prostie Andreina – e problema ta…dar sa sti ca poti sa ai bun simt si sa pui la respect pe cei care te calca pe coada.

  Răspunde
 • @Andreina: e adevarat ca risti sa fii luat de fraier, dar asta tine de modul in care stii sa impui respect. (si cum zice cetateanul mai jos, poti sa faci asta si pastrandu-ti bunul simt)

  @Laura: in Ro bunul simt e prezent in cote mici pentru ca lumea traieste cu impresia ca poti fi luat de fraier daca ai bun simt

  @Cetateanul Turmentat: cred ca e mai mult vorba de cum impui respectul nu neaparat cum ii pui la respect pe ceilalti

  Răspunde
 • daca tot vorbesti de bunul simt in bloguri, ti-l pot da exemplu si pe dono. e un tip cu mult bun simt. si da, conteaza extraordinar de mult bunul simt, in orice chestie pe care vrei s-o faci publica.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu