Pentru că presa a murit (sau e pe moarte), se pot trage o serie de concluzii: nu se va mai printa la fel de mult, transportul scade şi el pentru că nu mai avem ziare şi implicit n-avem ce să cărăm, punctele de difuzare a presei nu-şi mai au nici ele rostul. Corect?

Odată cu dispariţia definitivă a ziarelor în variantă print, toţi oamenii care vând acum la chioşc ziare vor ieşi din business, la fel şi cei care se plimbă printre maşini la semafoare. Vom cumpăra puţinele reviste (dacă vor mai exista şi alea) de pe la malluri şi alte magazine specializate. Sau cel puţin spre asta ne îndreptam.

Doar că din când în când apar soluţii out of the box, dincolo de previziunile care s-ar putea face în legătură cu un anumit domeniu.

O revistă din UK a trecut la versiunea de digital şi a dat la vânzare, pe lângă ediţiile print, nişte QR coduri care oferă acces  online. Cu alte cuvinte, vom putea cumpăra în continuare ziarul de la colţ de stradă (dacă nu vrem să folosim cardul sau telefonul mobil pentru a plăti), însă vânzătorul nu va mai avea o tolbă plină şi grea, ci un buzunar burduşit cu QR coduri 🙂

Una dintre soluţiile la care nu m-aş fi gândit în veci. Presupun că odată cu dispariţia definitivă a versiunilor print, vânzătorii vor primi un soi de preview printat pentru fiecare ediţie electronică (cu cele mai importante titluri). Oricum, mi se pare că acest distribuitor de presă va avea un aer de dealer de droguri, mereu cu mâinile în buzunar şi nimic altceva la el ;))

Povestea e aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu