in Casual stuff

Ce mi-ar fi plăcut la #varaîncap

Weekendul trecut o serie de bloggeri au plecat într-o campanie-experiment powered by Pepsi. Fetele au plecat la munte, băieţii au plecat la mare, fiecare echipă cu un portbagaj plin de Pepsi. Ideea era să demonstreze că se poate obţine orice cu o doză de suc. Simpatic concept şi cu un potenţial foarte mare de expunere. N-aveau voie să folosească bani, totul trebuia obţinut la schimb: cazare, mâncare, bere etc. Au avut doar bani de benzină din câte am înţeles.

Mi-a plăcut cum au fost aleşi bloggerii, cel puţin băieţii chiar se potrivesc cu conceptul ăsta de aventură urbană. Fetele parcă au fost mai cuminţi.

Nu mi-a plăcut blogul dedicat campaniei, e doar o temă default cu un header customizat, pare trântit în grabă. O customizare minimă se face în câteva zile şi nici nu costă foarte mult dar contează extrem de mult.

Mi-a plăcut ce a ieşit la nivel de expunere, dar ideea merita o investiţie mai mare şi o abordare ceva mai dezvoltată. Chiar dacă sunt convins că bloggerii au nişte poveşti pe cinste din weekend, se pierde din distracţie când le povesteşti în scris.

Mi-ar fi plăcut mult mai mult dacă reuşeau să adune resurse ca să filmeze toată aventura, să filmeze negocierile, să transforme toată treaba asta într-un mini-reality show. Prima oară când am văzut despre ce e vorba m-am dus cu gândul la Gatorade – Replay, o campanie care a strâns multe premii acum câţiva ani şi care s-a transformat într-un reality show cu vreo 3 sezoane.

E drept că lucrurile s-ar fi complicat, lumea ar fi reacţionat ciudat, mulţi nu sunt obişnuiţi cu camerele, n-ar mai fi fost totul la fel de natural. Dar expunerea ar fi fost mult mai mare şi materialele se puteau folosi şi ulterior.

O variantă mult mai cheap ar fi fost ca cineva din echipă să filmeze şi să dea pe Instagram negocierile şi diverse alte clipuri din weekend. Au fost câteva, dar se putea mai bine.

Per total foarte mişto, felicitări celor implicaţi.

UPDATE: Uite şi videos, m-am grăbit.

10 comentarii. Leave new

 • Abia ieri am vazut ca a fost si o echipa a fetelor la munte.
  Nu stiu cum e cu acordul pentru folosirea inregistrarilor video dar prezenta camerelor ar fi inhibat, oamenii ar fi fost mai retinuti. Poate niste ochelari cu o camera sau alt gadget discret iar la sfarsitul negocierii sa se ceara acordul pt utilizarea inregistrarii.

  Răspunde
 • Da, dar tot cred ca in afara prindea mult mai bine. La noi lumea e reticenta. De ce filmezi, de ce faci poza?

  Răspunde
 • Și în plus VV nu e chiar Baile Felix, lumea se tratează dar nu balnear. Prin 2008 (atunci când Vama încă era ceea ce a fost 🙂 și stăteam minim o lună la mare) toate neamurile m-au văzut într-un reportaj cu o sticlă de vodcă și o strachină de castraveți murați în față la o terasă. Noroc că era dimineață, cam pe la 1-2 PM, eram în perfectă stare de funcțiune și arătam a om. De atâtea ori au dat emisiunea în reluare că am reușit să o văd și eu când am ajuns acasă la sfârșitul lui August.

  Răspunde
 • A fost o campanie experiment. Poate că data viitoare vor mai organiza lucrurile şi vor încerca să se axeze mai mult şi pe transmisia live pe partea de online. Ar fi fost mai cu impact dacă se dădeau filmele în fiecare zi pe youtube sau pe blogul campaniei, dacă se făcea un hashtag pe instagram şi unul pe fb şi dacă bloggerii ar fi scris în timpul experienţei.

  Răspunde
 • Sa stii ca au fost filmate negocierile, there is more to come! 🙂

  Răspunde
 • Au fost doua echipe de fete, a mea a fost cea mai putin cuminte. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca a fost mai nebuna si decat cea a baietilor: http://spiralacolorata.ro/2013/07/23/ne-am-luat-varaincap-si-bine-am-facut/

  Răspunde
 • e foarte dificil sa reusesti sa faci oamenii sa accepte filmari. is sceptici, speriati si fug imediat cand au vazut camera, desi eram pe fun si pe voie buna

  Răspunde
  • Pe mine m-ar interesa să aflu de ce se întâmplă asta. E valabil doar la români sau și-n alte părți? Doar pentru că sunt într-un context mai special (ușor băuți, în costum de baie etc) sau se întâmplă oriunde și oricum? Eu am observat că oamenii din mediul rural nu sunt atât de reticenți iar dacă știi să vorbești pe limba lor, cooperează foarte bine. Drept e că tot acolo am avut și cea mai nasoală reacție dar overall treaba e mai relaxată.

 • @ciprian incearca sa cauti #varaincap in retelele spuse de tine

  Răspunde
 • Si eu ma asteptam la mai mult continut video. Insa e foarte greu sa te folosesti de imaginea oamenilor. Legalul iti da in cap! Ai nevoie de hartie semnata de la fiecare omulet care apare in film. De aici cred ca vine si lipsa de materiale video.

  In resdt, m-as fi asteptat sa vad mai mult text. Si mi-ar fi placut ca oamenii sa aiba si niste taskuri surpriza pe care sa le desfasoare, nu doar sa mearga la mare/munte si sa negocieze cazare/masa.

  Oricum, ideea este foarte buna!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu