in Politics

În ultima vreme aud o frază care mă amuză şi mă scoate din minţi în acelaşi timp. Vom face cutare lucru „dacă sunt bani la buget”. Vom mări pensiile dacă sunt bani la buget, le vom da medicilor ceva bani în plus din martie dacă sunt bani la buget, vom începe proiectul X dacă sunt bani la buget.

De parcă treaba asta cu banii la buget e o loterie totală şi habar n-avem de ce bani vom dispune peste 4-5 luni. Plătim din banii statului armate de specialişti, dar niciunul nu e în stare să dea o prognoză pe următoarele câteva luni. Aşa că rămâne să vedem cum stăm cu banii la momentul ăla şi ne descurcăm noi.

Înţeleg că un factor important ţine de încasările care se fac din impozite, dar e puţin aiurea ca un stat din ditamai Uniunea Europeană să fie atât de rupt în fund şi să nu ştie nici măcar aproximativ pe ce bani se bazează în următoarele 2 trimestre. E ca şi cum aş zice că te invit la o petrecere dar o să ne putem îmbăta în funcţie de ce băutură aduce lumea.

Deci asta cu „dacă sunt bani la buget” e mai degrabă o metodă de dus cu zăhărelul poporul până ne dezmeticim noi cum stă treaba şi cum ieşim din… situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu