in All Sports

Un turneu de poveste: Restivan profită şi câştigă trofeul

bloggers_open

Toţi amatorii tenisului din blogosferă s-au adunat în weekend la arenele GM Tennis pentru ceva ce în anumite cercuri restrânse s-ar putea numi sport. Turneul cu cea mai mare tradiţie în online, Bloggers Open, a fost zguduit încă de săptămâna trecută de vestea că Mircea Meşter, campionul absolut al sufletelor noastre, a ales alte turnee din circuit, pe pământuri străine, în loc să vină la Bucureşti şi să joace în faţa fanilor săi. Cei doi au fost extrem de trişti pe toată perioada turneului, dar nu au vrut să facă nicio declaraţie.

De lipsa lui Meşter au profitat din plin marele învins de până acum al blogosferei, Radu Restivan, dar şi Ştefan Stroe, beneficiarul unui wild-card de ultim moment. Ştefan a venit mai nepregătit decât Danemarca în 1992 şi a reuşit să meargă lejer până în sferturi, când a abandonat la minge de meci pentru că omoplatul drept şi nişte teme la mate pe care nu le făcuse din timp cu ăla micu l-au obligat să plece acasă. Totuşi, marketerul a reuşit să-l învingă pe viitorul campion în faza grupelor cu un scor aproape categoric: 6-3. Probabil că ar fi fost o finală pe cinste, însă meciul dintre marketing şi PR va continua şi la ediţiile următoare.

Tot prin grupe s-au mai întâmplat nişte meciuri care ar fi meritat să fie comentate de oamenii de la TVR, sau poate de Ţociu şi Palade, rezultatul final fiind acelaşi: Auraş zero, Pandutzu zero, Zdeto zero.

Circuitul feminin a fost şi el plin de surprize: vreo 2 participante n-au mai ajuns, iar cele care au ajuns au uitat scorul de câteva ori, unele partide jucându-se efectiv la trecerea timpului. Partea bună e că fotografii au avut două zile pline.

A fost şi primul eveniment la care give-awayurile s-au dat la început, lucru care i-a confuzat pe unii bloggeri. Pandutzu nu ştia dacă să publice deja articolul pe blog sau să mai aştepte şi desfăşurarea efectivă a turneului, în timp ce Toma Nicolau se apucase deja de infografic pentru că avea alt eveniment la care trebuia să ajungă şi n-avea timp să organizeze toată ziua.

O apariţie extrem de discretă în turneu a fost milionarul Bobby Voicu, o tânără speranţă a tenisului blogosferic. Bobby s-a oprit în sferturi, unde a dat de „nuca tare” Restivan, dar promite să revină pentru a gusta din cupa gloriei. Asta dacă vârsta îi va mai permite să continue sportul la cel mai înalt nivel.

Una peste alta a fost o zi frumoasă. Zic de prima, că a doua a fost absolut oribilă. După 5 seturi şi încă vreo jumătate de oră de antrenament cu Ştefan Stroe, aveam febra musculară cumulată a tuturor participanţilor la Cupa Mondială. Pe plan sportiv a fost un progres major, anul viitor îmi propun să trec de faza grupelor. Până atunci trebuie doar să mă mai antrenez de vreo 200 de ori.

Sponsori oficiali Bloggers Open 2014GM Tennis,Orange, Samsung K Zoom

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu