podul_minciunilor

Seniorii au fost în concediu prin ţară, prilej să-mi lase mie cheile de la moşie şi să fac pe ghidul prin telefon pentru obiective turistice şi cârciumi #dinRomânia. Şi prilej să râd eu tinereşte, pe sub mustăţi, că merg de câţiva ani în aceleaşi locuri, la o pensiune în Maramureş, la alta pe la Vatra Dornei, pe la Horezu şi aşa mai departe. Ce-i drept, am moştenit şi eu conservatorismul ăsta, dar uneori mă plictisesc şi încerc să mai schimb. Au vrut şi ei să încerce asta, au făcut rezervare la Bistriţa la ceva pensiune. Când au ajuns acolo:

„- Păi ştiţi, sunteţi notaţi aici de câteva săptămâni, scrie şi că aţi confirmat, dar noi avem două grupuri, firme în team-building care au vrut să-şi prelungească şederea, aşa că toate camerele sunt ocupate. Dar dacă vreţi vă recomandăm unde să vă cazaţi prin apropiere.”

Deci în loc să cazezi nişte oameni care sigur ar fi venit şi anul viitor, şi următorul, şi aşa mai departe astfel încât să rezervi câteva zile pe an o cameră, preferi să iei o noapte în plus acum, pe loc, de la o firmă care anul viitor face team buildingul în altă parte. Pentru că aşa gândeşte românul, hai să am bani acum, să mă simt bogat, ce sens are să fiu corect şi să mă ţin de promisiune şi să construiesc un business durabil? Care era cel mai nasol lucru care s-ar fi putut întâmpla dacă le ziceau gigeilor de la firmă „Dacă vreţi să mai staţi, nu mai sunt libere toate camerele, deci o parte din voi se cară la vecini”? Se supărau şi nu mai plăteau nimic? Le furau bateriile de la telecomandă? Nu mai veneau anul viitor?

Şi azi anulezi 2 camere rezervate, mâine mai trimiţi la plimbare 2 familii, şi peste 3 ani scoţi la vânzare pensiunea, că n-are lumea bani să se plimbe prin ţară. Ăia la care tot merg ai mei în vacanţe sunt printre puţinii hangii care ştiu să se ţină de promisiuni, să nu încerce să-i tragă în piept şi, pe lângă asta, să dea un păhărel de palincă din partea casei, să facă o ciorbă sănătoasă şi să stea la o poveste cu turiştii doritori. Dar cât pot salva ei din percepţia generală, care e proastă?

10 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu