empire_theatre

Cu toţii avem nişte articole nescrise. Genul ăla de postare care ne-ar face nouă rău, dar care ar face bine industriei. Pentru că uneori e nevoie ca nişte lucruri să fie spuse, dar dacă le spunem noi ar însemna să ne săpăm o groapă pe care nimeni nu-şi asumă să o sape. Articole ca ăsta sau ăsta sunt împotriva curentului. Dar într-o piaţă în care toată lumea depinde de cineva, e complicat să verbalizezi toate opiniile pe care le ai.

Din păcate, toate articolele astea nescrise fac mult rău. Dacă ele nu există, înseamnă că, automat, nu există nici opinii contrare, sau cel puţin aşa consideră lumea. Şi dacă nimeni nu zice nimic de rău, înseamnă că e bine, nu-i aşa?

Legat de articolele astea nescrise, câteva observaţii: toată lumea strigă că trebuie să găsim mereu bloggerii cei mai relevanţi pe un subiect. Pandutzu are momentele lui de spike, se simţea relevant pe subiectul Robbie Williams, deci trebuia să fie găsit, nu? 🙂

Iar din greşelile bloggerilor în social media comentate de Răzvan înţeleg că agenţiile n-ar mai trebui să lucreze cu bloggerii mai deloc. Ceea ce pe hârtie e foarte obiectiv, însă Răzvan uită că businessurile pe care le-a clădit se datorează şi comunităţii pe care şi-a format-o cu ajutorul blogului. Iar comunitatea a venit după ce s-a apucat de video prin campanii cu… bloggeri! Mi se pare util să avem oameni care să funcţioneze independent de zona asta de online dar care să fie conectaţi şi să-şi poată permite să ardă nişte poduri, chiar dacă nu au mereu dreptate.

În acelaşi timp îi înţeleg pe cei care preferă să fie prietenoşi cu toată lumea şi să nu se izoleze aruncând cu acuze în stânga şi în dreapta. Nu e treaba noastră să cheltuim banii altora, dar uneori e treaba noastră să taxăm derapaje, cu acelaşi aplomb cu care aplaudăm ideile bune. Dacă nu o facem, riscăm să ne trezim într-o piaţă cu malformaţii, în care toţi clienţii invită câte 100 de agenţii la pitch, toţi bloggerii dau cu pumnul în masă şi au senzaţia că li se permite orice şi toate agenţiile fac campanii slabe pe care le plătesc greu.