shutterstock_200496785_small

Pe vremuri, toată lumea care venea în vizită în Militari lăuda pâinea de calitate superioară ce se servea la fiecare masă. Proaspătă, legată, franzelă românească, asemănătoare cu pâinea aia care se făcea la fosta fabrică Plevnei. Pentru cei care n-au avut ocazia să o testeze, pâinea de la fabrica Plevnei era bună ca o friptură. Şi, spre deosebire de altele, se menţinea proaspătă mai multe zile. Iar când te obişnuieşti cu binele, nici nu-ţi mai dai seama că există oameni oropsiţi pe lumea asta. Nu realizezi că sunt oameni care mănâncă pâine veche de 2 zile mai mereu. Pur şi simplu nu iei asta în calcul.

Din păcate, soarta m-a făcut să devin unul din acei oameni. Zona în care locuiesc e înconjurată de mici magazine de cartier. Cred că sunt vreo 10 astfel de magazine, inclusiv un Non-Stop care închide la ora 23:30 (da, e un cartier mai special). La toate găseşti aceeaşi pâine de proastă calitate, cred că e franzelă TITAN. Şi nu doar că pâinea e proastă, dar numărul mare de magazine în care se vinde o face să fie şi mai proastă. 2 pensionari cumpără dintr-un loc, 2 din altul, corporatiştii se opresc la alt magazin, iar rafturile sunt mereu pline, pentru că pâinea vine o dată la 3 zile.

Ştiţi cum e să faci o ceafă de porc cu ceva garnitură de legume cu sos şi să le mănânci cu o pâine veche? Moartea pasiunii. Degeaba ai mai gătit. Dar sandvişurile de dimineaţă, alea cu unt şi cu salam de Sibiu, ştiţi cum se fac cu o pâine fărâmicioasă? Greu sau deloc.

Recent, s-a deschis un Shop&GO prin apropiere. Oamenii au adus multă pâine la început şi au rămas cu ea nevândută, desigur. Iar apoi am observat că au început să aducă mai puţină. Ceea ce a făcut ca pâinea să se termine mai repede şi să fie mai proaspătă. Sigur, e la fel de proastă, că e tot de la acelaşi provider, dar măcar e proaspătă. Şi e o soluţie de avarie pentru momentele în care nu am chef să traversez oraşul pentru o pâine bună. Da, fac asta destul de des.

Foto: Bread via shutterstock

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu